Mozart Pianomuziek

MozartWie was Mozart?

Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg, 27 januari 1756 – Wenen 5 december 1791) was een componist, pianist, violist en dirigent. Al op jonge leeftijd bleek Mozart een echt wonderkind te zijn. Hij componeerde uitzonderlijk hoog kwalitatief werk en zijn kwaliteiten werden al snel ontdekt. Het knappe van Mozart was dat hij in elke courante muziekvorm uit zijn tijd excelleerde. In opera, de symfonie, het pianoconcert en kamermuziek, niks leek moeilijk te zijn voor dit talent.

Mozart wordt samen met Johan Sebastian Bach en Ludwig van Beethoven gezien als echte pionier op het gebied van pianomuziek. De stijl van de muziek heeft veel invloed gehad op het verdere verloop van pianomuziek en de decennia die hierop volgde.

Mozart was een uitstekende pianist die tussen 1775 en 1789 maar liefst 17 verschillende pianosonates heeft nagelaten. De meest bekende pianosonate is de bekende elf sonate in A groot, K. 331. Het is zeker de moeite waard om de muziek van Mozart te beluisteren. Het is hieronder direct mogelijk om ‘the best of Mozart’ te luisteren.

Meer weten over Mozart? Ontdek zijn biografie

Mozart’s nalatenschap

Mozart is op 35 jarige leeftijd overleden. De exacte doodsoorzaak is tot nu toe nog niet 100% vastgesteld, maar het is vrij waarschijnlijk dat hij is overleden door een zware infectie aan de nieren. Ten tijde van Mozarts dood heerste er een streptokokkenepidemie en uit Weense archieven bleek dat de vermoedelijke haard een militair hospitaal was. In het orkest van Mozart speelde een soldaat en het is dus waarschijnlijk dat Mozart de bacterie op die manier heeft opgelopen.

In de laatste jaren voor Mozart’s dood werd hij gekweld door geldzorgen. De Tweede Oostenrijks-Turks oorlog zorgde ervoor dat er steeds minder belangstelling was voor zijn zelf georganiseerde concerten. Mozart leefde best riant, hij woonde groot en had veel personeel. Mozart kleedde zich duur, bezat verschillende muziekinstrumenten, talloze boeken en had een eigen biljarttafel. Toen de geldstromen opdroogde moest hij geld lenen en zijn vrouw heeft vervolgens veel werken uitgebracht om in het levensonderhoud te kunnen voorzien.

Het mag duidelijk zijn dat Mozart ontzettend veel invloed heeft gehad in het verdere verloop van de verschillende stromingen als het gaat om pianomuziek. Tot op de dag van vandaag wordt zijn muziek zeer vaak met plezier gespeeld. Interesse om de mogelijkheden te bekijken? Een piano of vleugel kopen kan zeker de moeite waard zijn!

 

Piano of vleugel kopen?

Interesse om de muziek van Mozart na te spelen? Acustica Piano’s & Vleugels in Breda maakt het mogelijk om deze muziek zo helder mogelijk na te bootsen. De instrumenten van Acustica bevatten hoogwaardige Duitse- en Zwitserse onderdelen. Kwaliteit staat voorop en dat is ook duidelijk te merken aan de toon, het dynamisch bereik, de speelaard en het design.

Een piano of vleugel kopen is iets dat je niet elke dag doet en het is daarom erg belangrijk dat je op de juiste manier wordt geadviseerd over alle mogelijkheden die op dit gebied mogelijk zijn. De experts van Acustica helpen je graag op weg bij het kiezen van het juiste instrument. Door jouw wensen zo goed mogelijk in kaart te brengen en door te kijken naar de ruime mogelijkheden binnen ons assortiment gaan we ervoor zorgen dat je jouw ideale instrument gaat vinden en mee naar huis kunt nemen.

Bezoek onze showroom en bekijk de beste piano’s van de merken Pearl River, Sabel, Yamaha, Sauter, Roland en Kayserburg. We hebben ruim 150 tot 200 verschillende modellen op voorraad staan en ons brede aanbod bestaat niet alleen uit akoestische, maar ook uit digitale piano’s. Mozart pianomuziek spelen wordt op deze manier voor iedereen toegankelijk!

Webshop Acustica

 

Contact opnemen met Acustica?

Wil je graag een stemafspraak inplannen? Of heb je een vraag over een bepaald onderwerp? Het is altijd mogelijk om contact met ons op te nemen via 076-5602423. Het is ook mogelijk om het onderstaande contactformulier in te vullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!