Restauratie of revisie

Restauratie of revisie

restauratie of revisieHet kan voorkomen dat een onderhoudsbeurt niet voldoende is om een piano weer optimaal te laten functioneren. In dat geval is een restauratie of revisie nodig. Bij een revisie wordt de piano of vleugel volledig nagelopen en worden alle kapotte of versleten onderdelen vervangen om het instrument weer terug te brengen in zijn originele staat. Over het algemeen is er bij een hele oude piano wel een revisie nodig. Het kan ook voorkomen dat er enkel en alleen wat kapotte onderdelen moeten worden vervangen. In dat geval is een restauratie voldoende.

Elke restauratie of revisie is anders. Gelukkig heeft Acustica enkele zeer ervaren pianotechnici in huis. Wanneer een instrument moet worden aangepakt, wordt deze eerst grondig beoordeeld op prestaties, kwaliteit en cosmetische uitstraling. Bij een restauratie of revisie van een piano of vleugel worden o.a. de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Besnaring vervangen
  • Stempennen of hamerkoppen vervangen
  • Opnieuw aanbrengen van leer en vilt
  • Polijsten
  • Politoeren van de kast
  • Klavierbeleg vervangen
  • Vergeelde of kapotte toetsen vervangen

Het mag duidelijk zijn dat de restauratie/revisie van een vleugel over het algemeen een grotere uitdaging is dan de restauratie/revisie van een piano. Elke revisie of restauratie is anders en de kosten hiervan lopen dan ook behoorlijk uiteen. Wil je weten hoeveel de revisie of restauratie van jouw piano of vleugel kost? Neem dan contact met ons op!

 

Onderhoud piano of vleugel

Piano’s en vleugels zijn prachtige muziekinstrumenten. Met een piano of vleugel kun je talloze verschillende nummers en muziekstijlen tot uiting brengen. Om de speelbaarheid en klankkwaliteit van een piano of vleugel te waarborgen is er onderhoud nodig. Luchtvochtigheid en de wisseling van seizoenen tasten namelijk de kwaliteit van het instrument aan. Het is daarom van groot belang dat je jouw instrument zo’n 2x per jaar laat stemmen. Naast het piano of vleugel stemmen is het afregelen ook van groot belang. Voor een optimale speelbaarheid én klankkwaliteit van een piano of vleugel is het raadzaam om een instrument om de 5 jaar te laten afregelen.

Het afregelen kan worden vergeleken met een grote onderhoudsbeurt die normaal gesproken ook bij een auto plaats moet vinden. Afregelen zorgt ervoor dat je piano een stuk fijner aanvoelt en gelijkmatiger of lichter speelt. De kosten voor het afregelen bedraagt € 65,- per uur inclusief BTW. Onze technicus zal afhankelijk van het instrument 2 tot 4 uur nodig hebben om het instrument perfect af te regelen. Als je gebruik wilt maken van onze afregelservice, neem dan even contact met ons op om een afspraak te maken.

 

Contact opnemen met Acustica?

Heeft u een vraag over een restauratie of revisie van een piano of vleugel? Of wilt u een piano kopen? Het is altijd mogelijk om contact met ons op te nemen via 076-5602423. Het is ook mogelijk om het onderstaande contactformulier in te vullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!