Piano kopen in Eindhoven

Piano kopen in Eindhoven en omgeving?

piano kopen in eindhovenWil je een piano kopen in Eindhoven en omgeving? Het is dan erg slim om eens een kijkje te nemen bij het gezellige familiebedrijf Acustica! Je weet als pianoliefhebber zeker dat je bij dit servicegerichte bedrijf aan het juiste adres bent.

Acustica heeft een mooie showroom met een grote collectie van ruim 150 tot 200 verschillende nieuwe en tweedehands piano’s en vleugels. Er zijn genoeg muziekinstrumenten te vinden, want naast nieuwe- en tweedehands piano’s en vleugels is het ook mogelijk om een digitale piano aan te schaffen. Het leuke is ook dat het mogelijk is om een akoestisch instrument aan te schaffen met een QRS- of een silent systeem.

Het QRS systeem houdt in dat het mogelijk is om een instrument uit zichzelf te laten spelen. Als beginnende pianist is het dan mogelijk om toch van leuke pianomuziek te genieten. Dit terwijl je niet zelf het instrument hoeft te bespelen. Het silent systeem houdt in dat het mogelijk is om muziek te maken die direct naar een hoofdtelefoon wordt doorgestuurd. Dit zorgt ervoor dat je ook om 11 uur ‘s avonds kunt spelen, terwijl je gezinsleden of buren hier geen last van hebben.

Een piano kopen in Eindhoven en omgeving is goed mogelijk bij Acustica. Naast Eindhoven levert Acustica namelijk ook piano’s en vleugels aan: Waalre, Aalst, Eeneind, Veldhoven, Nuenen, Best, Son, Son en Breugel, Nederwetten, Oirschot, Oostelbeers, Middelbeers, Geldrop, Westelbeers, Wintelre, Vessem, Hoogeloon, Casteren, Bladel, Hapert, Duizel, Eerstel, Steensel, Riethoven, Dommelen, Valkenswaard. Denk ook aan Heeze, Mierlo, Lierop, Helmond, Beek en Donk, Lieshout, Baarschot, Reusel, Someren en Leende.

 

Klik hier voor de collectie piano’s en vleugels

 

 

Tips bij het kopen van een piano?

tips bij het kopen van een pianoHet is natuurlijk van groot belang dat je het juiste muziekinstrument aanschaft. Bij het kopen van een piano of vleugel in Eindhoven en omgeving is het goed om een aantal factoren in de gaten te houden. Zorg er allereerst altijd voor dat je op de juiste manier wordt geadviseerd. Laat dit doen door een erkende pianowinkel. Acustica is sinds 1983 een erkend lid van de vakvereniging NPMB. NPMB staat voor de Nederlandse Piano- en muziekinstrumentenbond.

Deze landelijke vereniging behartigt de belangen van de kopers en zorgt ervoor dat de kwaliteit wordt bewaakt. De NPMB bestaat al ruim 100 jaar en is al lange tijd bezig met het behartigen van de belangen van de pianobranche. Als je naar een winkel gaat die is aangesloten bij de NPMB mag je verwachten dat je een goed advies krijgt.

Het is bij de aanschaf van een akoestisch instrument ook van belang dat je let op het dynamische bereik van een piano of vleugel. Hiermee bedoelen we dat je erg zacht, maar ook hard op het instrument moet kunnen spelen. Let daarbij vooral op dat bij een harde aanslag de toon van het instrument aangenaam moet blijven klinken.

Uiteindelijk is de aanschaf van een piano of vleugel een persoonsgebonden aankoop en net zoals bij de aanschaf van een bed of een auto moet je er vooral zelf tevreden over kunnen zijn. Zorg ervoor dat je je zo goed mogelijk laat adviseren en speel zelf eens op het instrument. Pas als je tevreden bent over de toon en de kwaliteit van het geluid moet je overgaan tot de aanschaf.

 

 

Piano stemmen in Eindhoven en omgeving?

Het stemmen van een piano is een lastige klus die niet zomaar door iedereen kan worden uitgevoerd. Om het instrument in topconditie te laten blijven, is het aan te raden om 2x per jaar een erkende stemmer langs te laten komen. Dit zorgt ervoor dat de balans optimaal blijft. Piano stemmen in Eindhoven en omgeving? Bekijk hier de mogelijkheden om jouw piano te laten stemmen. Naast het stemmen van het instrument, is het ook belangrijk om een instrument eens in de 5 jaar te laten afregelen. Zie dit maar als een grote onderhoudsbeurt. Het is wel echt belangrijk dat je dit doet om de kwaliteit van de piano te garanderen. Na verloop van tijd kan de speelbaarheid en klankkwaliteit van het instrument namelijk afnemen.

 

 

Piano huren of op afbetaling kopen

Interesse om een piano te huren in eindhoven? Dit is eenvoudig mogelijk met behulp van een huurkoop constructie. Het is al mogelijk om een piano te huren vanaf € 300,- per jaar! Dit is inclusief transport en stembeurt. Na de huurperiode is het mogelijk om het instrument alsnog te kopen tegen een aantrekkelijk tarief.

Acustica heeft naast het kopen of huren van een piano, ook andere betalingsmogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een muziekinstrument in max. 60 termijnen, tegen 0% rente af te betalen. Bekijk het unieke Piano4-all plan voor meer informatie hierover.

Een piano kopen in Eindhoven en omgeving is goed mogelijk bij Acustica. Naast Eindhoven levert Acustica namelijk ook piano’s en vleugels aan: Veldhoven, Waalre, Aalst, Geldrop, Eeneind, Nuenen, Nederwetten, Best, Son, Son en Breugel, Oirschot, Oostelbeers, Middelbeers, Westelbeers, Wintelre, Vessem, Hoogeloon, Casteren, Bladel, Hapert, Duizel, Eerstel, Steensel, Riethoven, Dommelen, Valkenswaard. Denk ook aan Leende, Heeze, Mierlo, Lierop, Helmond, Beek en Donk, Lieshout, Baarschot, Reusel, Someren.

 

 

Contact opnemen met Acustica?

Interesse om langs te komen? Of heeft u een vraag over een bepaald onderwerp? Contact opnemen is ook mogelijk via het onderstaande contactformulier.