Elke donderdagavond koopavond tot 21:00 uur

Kayserburg “KN3” | Nuovo Series

Waarom Acustica?

 • 1000 m2 showroom
 • 100% omruilgarantie
 • 10 jaar garantie
 • 0% gespreid betalen
 • Tweedehands Yamaha piano’s
 • Gratis voor de deur parkeren
 • Aangesloten bij de NPMB
 • Aangesloten bij de VvPN
 • Erkend leerbedrijf
 • Veilig online betalen iDeal
 • Brabantse gastvrijheid

Veilig betalen

Kayserburg

Kayserburg “KN3” | Nuovo Series

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

 • 1.26m hoog
 • Duitse kwaliteit
 • Renner® - Hamers

 9.950,00

Specificaties

Conditie

Nieuw

Merk

Kayserburg

Model

KN-3

Serie

Nuovo serie

Kleur

Hoogglans zwart

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Eigenschappen

Duitse kwaliteit, 1.26m hoog, Renner® – Hamers

Kayserburg Piano


Kayserburg piano kopenKayserburg “KN3”

De Kayserburg “KN3” is het middelste model in de Nuovo Series. De piano heeft een hoogte van 1.26m en behoort daarmee tot de hoge klasse piano’s. Dit model van Kayserburg is zeer fijn afgewerkt en straalt veel kwaliteit uit. De piano is deels met de hand gebouwd, en deels met het gebruik van CNC machines. De piano heeft een lange levensduur, een warm klankkarakter en een zeer verfijnde toetsaanslag. Ofwel, Duitse traditionele vakmanschap gecombineerd met 21e eeuwse techniek.


Nuovo Series

Stemblok

Het stemblok van dit Kayserburg model is gemaakt van kwartiers-gezaagd hout. Om een maximale stabiliteit te garanderen, word dit  Europese hardhout kruislings verlijmd. Vroeger was het stemblok gemaakt van 1 stuk massief hout. Het grote nadeel hiervan is dat het hout makkelijk kon scheuren. Door het in meerdere lagen op te bouwen is het dus vrijwel onmogelijk dat er een scheur ontstaat in het stemblok. Ook voor de stemming van de piano is het optimaal. De stempennen zijn vernikkeld voor preventie van roest.

Toetsen en toetsbeleg 

Voor de pianotoetsen van de Nuovo Serie piano’s is er een selectie gemaakt voor het hout. Er is gekozen voor een rechte en verfijnde nerf van massief sparrenhout. De pianotoets krijgt hierdoor een uitzonderlijke kracht, maar de toets blijft licht aanvoelen bij aanslag. Door het fijne speelgewicht is het zeer gemakkelijk om de toetsaanslag te nuanceren tot de gewenste klank. De toetsen zijn nauwkeurig gewogen en geselecteerd voor het ideale speelgewicht.

Het klavier-raam van dit model is gemaakt van massief Europees sparrenhout. Het klavier-raam is de constructie waar de pianotoetsen op liggen. Het is enorm stevig en slijtvast. Door deze keuze is er een 100% garantie dat de piano nog meerdere generaties mee gaat. De achterdrukbalk is gemaakt van kern-hout. De achterdrukbalk is de achterste balk in het klavierraam waar de toetsen op rusten. Doordat er is gekozen voor kern-hout heeft de luchtvochtigheid geen invloed op de balk. Kern-hout komt namelijk uit het middelste punt van de boom en heeft dus een ontzettend grote dichtheid.Het klavier-raam is zo ontwikkeld dat het grote krachten kan opvangen en nog belangrijker, geluidloos is.

Zangbodem en de brug

De zangbodem, de ribben en de brug zijn het hart van de piano. Voor de Kayserburg Nuovo Series is er extra veel aandacht gegeven aan het hout voor de zandbodem. De zangbodem is gemaakt van Europees kwartier-gezaagd, massief sparrenhout. Elk deel van het sparrenhout produceert weer een ander geluid met een ander karakter. Handmatig zijn dus dezelfde “soorten” sparrenhout bij elkaar gezocht om zo de perfecte zandbodem samen te stellen. Vervolgens krijgt het hout nog een “seasoning” behandeling. Het hout wordt dan blootgesteld aan meerdere klimaatsveranderingen voor een langere tijd. Hiermee is er een optimale stabiliteit te garanderen. 

Om de trilling van de snaar optimaal te benutten is er een brug op de zandbodem verlijmd. Dit zorgt voor een optimale overbrengen van de snaar naar de zandbodem. De brug is gemaakt van esdoornhout. Er is al vaker aangetoond dat esdoorn de rijkste toon produceert. En dat is niet alleen bij piano’s, ook bij alle andere snaarinstrumenten zoals een viool of cello. Het hout van de brug is sterk en stijf, maar moet tegelijk toch nog resonant zijn. Uiteindelijk zit er op de esdoorn-brug ook nog een laag “rosewood” verlijmd, dit is voor extra stevigheid. Ten slotte worden de bruggen met volle aandacht op een strategische plek op de zandbodem verlijmd. Het beste klankresultaat kan hiermee bereikt worden.

Hardware & snaren

De hardware van alle Kayserburg Nuovo Series piano’s zijn uitgevoerd met roestvrij staal. Hierdoor heeft de hardware nooit onderhoud nodig en geeft het ook nog een moderne look aan de piano. (In tegenstelling tot messing kan het roestvrij staal niet dof worden of verkleuren.)

Voor de snaren is er gekozen voor “Röslau“ staaldraad, geproduceerd door een staalfabrikant gevestigd in Duitsland. Zij produceren al meer dan 130 jaar snaren voor de gehele muziekwereld. Kenmerkend voor deze staalfabrikant zijn precisie en kwaliteit. Röslau tolereert in de snaren geen afwijkingen groter dan .0003mm.

Hamerkoppen

De hamerkoppen van deze Kayserburg modellen zijn ontworpen door Renner. Renner levert voor vrijwel alle pianomerken standaard-hamerkoppen en mechanieken. Het is dan ook uniek dat Renner nieuwe hamerkoppen heeft ontworpen, speciaal voor  de Kayserburg piano’s. En dat is terug te horen. De piano’s hebben een warme maar nog steeds een heldere, verfijnde toon. De perfecte combinatie.

Prijs is inclusief:

kayserburg


Kayserburg

Kayserburg is professionele lijn piano’s van de fabriek Pearl River. De fabriek van Pearl River produceert meer dan 130.000 piano’s per jaar. Dit is enorm veel en maakt het ook de grootste fabriek ter wereld. Pearl River & Kayserburg zijn inmiddels verkrijgbaar in meer dan 80 landen!

Meer lezen over Kayserburg?