Kayserburg “KA5” | Artists Series

Korting €3550
Kayserburg KA2 Piano Kopen

Kayserburg

Kayserburg “KA5” | Artists Series

Levertijd: In overleg. Dit product wordt afgeleverd zodra wij het binnen hebben.

  • 1.30m hoog
  • Ivolan® - Toetsen
  • Renner® - Hamers

 12.500,00  8.950,00

Specificaties

Conditie

Nieuw

Merk

Kayserburg

Model

KA5

Serie

Artists Series

Kleur

Hoogglans zwart

Levertijd

In overleg. Dit product wordt afgeleverd zodra wij het binnen hebben.

Eigenschappen

1.30m hoog, Ivolan® – Toetsen, Renner® – Hamers

Kayserburg Piano


Kayserburg “KA5”

Artists-Series-KayserburgDe Kayserburg “KA5” is het hoogste model in de Artists Series. De piano heeft een hoogte van 1.30m en behoort hiermee tot de hogere klasse piano’s. De piano’s in de Artists Series hebben een zeer verfijnde afwerking. De piano’s zijn hand-gebouwd in combinatie met gebruik van Duitse CNC machines. De Artists Series hebben een lange levensduur, een proffesionele toetsaanslag en een warme klank. Duitse traditionele vakmanschap gecombineerd met 21e eeuwse techniek, “to create the ultimate piano”.


Artists Series

Stemblok

In de Kayserburg Artists Series is het stemblok gemaakt van alleen maar kwartiers-gezaagd hout. Om maximale stabiliteit te garanderen, is het Europese hardwood kruislings verlijmd. De stempennen die in het stemblok bevestigd zitten zijn vernikkeld om roest tegen te gaan. Een gescheurd stemblok is tegenwoordig onmogelijk bij de piano’s. Vroeger bestond het stemblok uit 1 stuk massief hout en dus erg kwetsbaar. Door het gebruik van meerdere lagen hout is er dus gegarandeerd stabiliteit.

 

Toetsen en toetsbeleg (Ivolan®)

Bij de Artists Serie zijn de pianotoetsen gemaakt van massief sparrenhout. Ook zijn ze geselecteerd op een verfijnde en rechte nerf. Alle toetsen hebben door deze selectie hetzelfde gewicht en een uitzonderlijke kracht. Ook zijn de toetsen individueel nog gewogen voor een perfecte selectie voor de bas- en diskant. Het speelgewicht en het speelgevoel is erg aangenaam, het is ook makkelijk te nuanceren tot de gewenste klank.

De toetsen liggen op een klavier-raam, dit is gemaakt van massief Europees sparrenhout. Dit sparrenhout is slijtvast en enorm stevig. En dat is ook nodig om te kunnen garanderen dat het meerdere generaties mee gaat.

De achterdrukbalk. Dit is de achterste balk in het klavierraam, hier rusten de toetsen op. Deze balk is gemaakt van kern-hout. Het voordeel van kernhout is dat luchtvochtigheid geen invloed kan hebben. Het hout komt uit het middelste punt van de boom, het hardste punt. Het mechanische spel begint bij dit cruciale punt, en met deze keuze is het beginpunt dus altijd stabiel.

De toetsen van de Artist Series van Kayserburg zijn bedekt met Ivolan®. Dit is een milieuvriendelijke ivoor-vervanger en heeft een aangenaam zacht oppervlakte. De zwarte toetsen van het klavier zijn van ebbenhout gemaakt. Veel fabrieken gebruiken hier tegenwoordig plastic voor, maar voor deze serie is dus gekozen voor een traditionele optie. Het toetsbeleg is volledig gemaakt in Duitsland.

 

Zangbodem en de brug

De zangbodem, de ribben en de brug vormen het hart van de piano. Een eenheid die perfect op elkaar afgestemd moet zijn. Er is extra veel aandacht gegeven aan het hout voor de zandbodem bij de Artists Series van Kayserburg. Er is gebruikt gemaakt van Europees kwart-gezaagd, massief sparrenhout. Elke stuk sparrenhout produceert een ander geluid en het is dus van belang dat hier een logica in zit. In de fabriek wordt er een selectie gemaakt van dezelfde “soorten”. Uiteindelijk krijgt de piano door deze selectie het perfecte klank-ideaal.

Na dit proces krijgt de zangbodem ook nog een “seasoning” behandeling. Dit kan soms wel meerdere jaren duren. Bij een seasoning behandeling wordt de zangbodem blootgesteld aan verschillende klimaatveranderingen. Hierdoor krijgt het een optimale stabiliteit. Oftewel, de zangbodem is al aan heel wat omstandigheden gewend voordat het in de piano haar plaats krijgt.

De trilling van de snaar wordt via de brug naar de zandbodem overgebracht. De brug zit verlijmd op de zangbodem. De brug is gemaakt van esdoorn hout. Historische analyses hebben aangetoond dat esdoorn de rijkste toon produceert. Ook bij alle andere snaarinstrumenten zoals een cello of viool wordt er gekozen voor esdoorn. Het hout van de brug moet sterke eigenschappen hebben, maar tegelijk toch nog resonant zijn. De esdoorn-brug wordt ook nog voorzien van een laag “rosewood” hout, voor extra stevigheid. Om het beste klankresultaat te bereiken krijgt de brug een strategische plek op de zangbodem.

 

Hardware & snaren

Bij de Kayserburg Artists Series piano’s is de hardware gemaakt van roestvrij staal. Door gebruik van roestvrij staal krijgt de piano een moderne look aan de piano. Verder heeft het ook geen onderhoud meer nodig. In tegenstelling tot messing word het roestvrij staal niet dof of krijgt het verkleuring.

De besnaring is voorzien van Duitse Röslau snaren. Deze staalfabrikant produceert al bijna 130 jaar snaren voor de gehele muziekwereld. Bij Röslau staan precisie en kwaliteit voorop. Röslau tolereert geen afwijkingen groter dan .0003mm in de snaren. Dit is ook nodig om de schoonheid van de toon te kunnen verzekeren.

 

Hamerkoppen

De hamerkoppen van de Kayserburg piano’s zijn volledig ontworpen door Renner. Renner maakt met voorsprong de beste hamerkoppen in de branche. Zij leveren inmiddels voor vrijwel alle pianomerken hamerkoppen en mechanieken. De hamerkoppen hebben een grote invloed op de klankkleur van de piano. En dat is ook terug te horen. De piano’s hebben de perfecte combinatie qua klankkleur. Namelijk: warm, helder en dynamisch.

Prijs is inclusief:


Kayserburg

Kayserburg is professionele A-lijn piano’s van de fabriek: Pearl River. De fabriek produceert bijna 130.000 piano’s per jaar. Dit maakt het met voorsprong de grootste fabriek ter wereld. Naast Kayserburg en Pearl River produceren zij ook voor bekende merken. Merken zoals Yamaha en Steinway & Sons laten de piano’s al jaren bouwen bij Pearl River. Kortom, topkwaliteit.

Meer lezen over Kayserburg?