Pleyel – Paris

Pleyel piano

Pleyel

Pleyel – Paris

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

  • 1,22 hoog
  • Frankrijk
  • Noten

 6.250,00

Pleyel pianoPleyel kopenFranse piano

Specificaties

Conditie

Tweedehands

Merk

Pleyel

Kleur

Noten Satine

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Eigenschappen

1,22 hoog, Frankrijk, Noten

Pleyel piano – prachtige unieke piano

Pleyel is meer dan een begrip in de pianowereld. Alle grote componisten hebben met plezier op dit merk gespeeld. Debussy was helemaal verliefd op de klank en de speelaard van Pleyel piano’s en vleugels. Voor Chopin heeft Pleyel zelfs een geheel eigen vleugel gebouwd. Met voorsprong het favoriete instrument van Chopin. Beide wereldberoemde componisten hebben ongelofelijk veel mooie muziek gecomponeerd en zijn geïnspireerd door hun Pleyel vleugel. Het is wellicht moeilijk voor te stellen maar Ignace Pleyel richtte al in 1807 zijn eerste pianowerkplaats op. Toen hij stierf in 1834 nam zijn zoon de Pleyel fabriek over. De gerenomeerde pianobouwers Rameau, Gaveau, Erard zijn allemaal vanuit de Pleyelfabriek ontstaan. In 1970 is Pleyel een samenwerkingsverband aangegaan met de grootste Europese pianobouwer, het Duitse Schimmel.

Pleyel piano uit 2005

Deze prachtige Pleyel piano komt uit 2005. Serienummer 266306. Uitgevoerd in noten. De piano is uitgerust met het befaamde Renner mechaniek. Zowel binnen- als de buitenkant is in topconditie gebracht. We hebben het mechaniek een grote beurt gegeven. Het klavier vlak gelegd en de hamers weer netjes gericht op de snaren. De zangbodem en snaren zijn schoongemaakt.

De buitenkant van de piano hebben we in de olie gezet, waardoor de piano weer een prachtige mat-glans kleur heeft gekregen.

De klankkleur is vol/warm en de boventonen prachtig helder. Zoals je mag verwachten van een Pleyel piano. De klank betovert je en wij weten zeker dat de klankkleur bij jou in de smaak zal vallen. Wil je de piano uitproberen in onze showroom? Maak dan snel een afspraak via 076-5602423 of via sanne@acustica.nl.

Prijs is inclusief:

5-jaar-garantie