Steinway & Sons – Mod O

Steinway And Sons

Steinway & Sons

Steinway & Sons – Mod O

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

  • Duitse topkwaliteit
  • Volledig gereviseerd
  • Zeldzaam exemplaar

Steinway vleugelSteinway and SonsSteinway grand

Specificaties

Merk

Steinway & Sons

Conditie

Tweedehands

Model

Model O

Kleur

Hoogglans zwart

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Eigenschappen

Duitse topkwaliteit, Volledig gereviseerd, Zeldzaam exemplaar

Steinway and Sons


Steinway kopen

Details vleugel

Merk: Steinway & Sons
Model & Lengte:  O – 180 cm
Kleur: Zwart politoer
Serienummer: 221719
Bouwjaar: 1923
Land van herkomst: US


Steinway & Sons vleugel kopen?

Nu in onze werkplaats een Steinway & Sons vleugel, nr. 221719  model M, 1.80 meter, gebouwd in 1923 en wordt door onze vakspecialisten gereviseerd. De vorige eigenaar heeft de vleugel laten restaureren. De volgende delen zijn toen gedaan;

  • De zangbodem en de kammen zijn voorzien van een nieuwe laklaag
  • Het frame is geschuurd en opnieuw op kleur gebracht
  • Volledige vervanging van de staalbesnaring.
  • Volledige vervanging met vernikkelde stempennen
  • De originele ivoren toetsen zijn geschuurd, gebleekt en gepolijst
  • Volledig voorzien van nieuwe hamerkoppen.

Wij hebben voornamelijk veel werk aan de buitenkant van de vleugel. De vleugel is zwart gepolitoerd, maar dof uitgeslagen. Het instrument wordt op dit moment door onze restaurateur gepolitoerd. Het mechaniek zal hierna nog een grote beurt krijgen. Ten slotte wordt de Steinway enkele keren gestemd, alvorens hij een prachtig plekje in de showroom krijgt.

Wil je graag komen kijken? Dan kan dat alleen op afspraak. We zullen het instrument speelklaar voor u zetten.  De geweldige “Steinway klank” is duidelijk hoorbaar. Een pareltje!

Prijs = op aanvraag.

Over Steinway & Sons

Steinway & Sons is in 1839 opgericht door Heinrich Engelhard Steinweg in de Duitse plaats Seesen. In 1851 emigreerde hij met zijn zonen naar Amerika en veranderde hij zijn achternaam in: Steinway & Sons. Steinway & Sons heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Kwaliteit staat altijd voorop. Wie een Steinway & Sons piano of vleugel aanschaft is zeker van een uitstekende investering!

Tegenwoordig is Steinway niet meer weg te denken uit de grote concertzalen en conservatoria. De kwaliteit van de instrumenten is uitzonderlijk hoog, mede omdat er veel handwerk en ambacht in wordt gestoken bij de ontwikkeling en bouw. Ze hebben tegenwoordig bijna 125 patenten op hun naam staan. Het gaat hierbij om ontwikkelingen aan het gietijzeren frame, het sostenutopedaal (middelste pedaal op een vleugel) en het duplex scale system.

Het duplex scale system houdt in dat bepaalde delen van de snaar achter de kam niet afgedempt worden door vilt. Deze delen staan bij een goed gestemde vleugel in een harmonische verhouding tot het wel aangeslagen deel van de snaar. Het effect van deze systemen is dat de discant van een vleugel helderder en briljanter klinkt, omdat bij de aanslag meer boventonen worden geproduceerd door de meetrillende snaren of snaardelen.

 

Contact opnemen met Acustica?

Interesse in deze Steinway vleugel? Of een vraag over een bepaald onderwerp? Het is altijd mogelijk om contact met ons op te nemen via 076-5602423. Het is ook mogelijk om het onderstaande contactformulier in te vullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere suggesties…