Yamaha UX10-BL | bouwjaar 1988

Yamaha UX10

Yamaha

Yamaha UX10-BL | bouwjaar 1988

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

  • 1.21m hoog
  • BJ: 1988
  • Prachtig exemplaar

 5.450,00

Specificaties

Conditie

Tweedehands

Merk

Yamaha

Model

UX10-BL

Kleur

Hoogglans zwart

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Eigenschappen

BJ: 1988, 1.21m hoog, Prachtig exemplaar

Yamaha kopen


Yamaha stemvork

Details piano

Merk: Yamaha
Hoogte: 1.21m
Kleur: Hoogglans zwart
Serienummer: 4.664.264
Bouwjaar: 1988
Land van herkomst: Japan


Yamaha piano kopen?

De Yamaha UX10-BL heeft een hoogte van 1,21m. De piano is relatief gezien nog erg jong. De kast is volledig gepolijst en kleine beschadigingen zijn hersteld. Alle toetsen van het klavier zijn gepolijst en kras-vrij. Al het messing van de piano is ook gepolijst en ziet er weer nieuw uit. Denk hierbij aan de scharnieren, de pedalen en het logo in de klep. Maar ook de binnenkant van de piano is nagekeken in de werkplaats. Het mechaniek is hersteld waar nodig, en afgesteld op concert-niveau. Intonatie was niet nodig bij deze piano omdat het een uitzonderlijke kwaliteit betreft. Uiteraard is de piano wel meerdere keren gestemd, zodat de piano goed op toon blijft staan.

UX-serie Yamaha

De UX-serie is de premium lijn van Yamaha. Alles is beter dan de standaard U-lijn. Zo heeft de UX-serie een betere mensuur, een verbeterd mechaniek, betere zangbodem en een X-frame aan de achterzijde. Het X-frame wordt gezien als de beste optie voor een frame van een piano.

De bassnaren zijn iets langer dan andere Yamaha’s van dezelfde hoogte. Dit hebben zij gedaan door de kam een andere curve te geven dan normaliter. Ook het vilt van de hamers en dempers is verbeterd. De UX-serie is met de hand gebouwd. Er is dus veel aandacht besteed aan elke piano, en dit is dan ook zeker terug te horen in de klank.

 

Interesse? Neem contact met ons op!