August Förster piano

August Forster

August Forster

August Förster piano

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

  • 1.14 hoog
  • Ideale studiepiano
  • Warme klanken

Specificaties

Conditie

Tweedehands

Merk

August Forster

Kleur

Midden noten

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Eigenschappen

1.14 hoog, Ideale studiepiano, Warme klanken

Deze in midden noten afgewerkte August förster piano beschikt over een hele mooie toon. Van een piano met een hoogte van 114cm zou je niet zo’n mooie volle en warme toon verwachten. Dit geeft het kwaliteitsniveau van August förter aan.

Prijs is inclusief:

Meer informatie over het merk August Forster:

Dit mooie Tjechische pianobedrijf heeft net als het Tsjechische Petrof een typisch Tsjechische geschiedenis.
In 1859 richtte Friedrich August Förster het bedrijf op. Hij vestigde zich in Löbau in Saksen. In 1862 bouwde hij zijn eerste fabrieksgebouw aan de Jahnstrasse. Het bedrijf groeide steeds uit haar jasje en er werd steeds een stuk aan het gebouw gebouwd. De huidige fabriek staat nog steeds op dezelfde plaats. Tot zijn dood in 1897 heeft Friedrich steeds gewerkt aan het verbeteren van zijn piano’s en vleugels. Na zijn door heeft zijn zoon cäsar Förster de leiding overgenomen.

In 1945 werd het bedrijf zoals zovele andere bedrijven genationaliseerd en onteigend door te Tsjechoslawaakse staat. De familienaam Förster werd op last van de staat uit de bedrijfsnaam geschrapt. Het bedrijf ging volkseigener betrieb VEB Flügel- und Pianobau Löbau heten.
Pas in 1976 werd de Familienaam weer toegevoegd aan de bedrijfsnaam. In 1984 werd het bedrijf onderdeel van het Duitse Piano-Union Leipzig. Na de “Wende” , de val van de Berlijnse muur, werd het bedrijf in 1991 weer familiebezit.

De nieuwe eigenaar van de fabriek, Wolfgang Förster is helaas overleden in 2012. Anno 2017 runt zijn dochter Annekatrin het bedrijf. Ze heeft 40 werknemers in dienst die ongeveer 120 vleugels en 150 staande piano’s per jaar produceren.