Silent Systeem (Inclusief inbouw)


Genio

Silent Systeem (Inclusief inbouw)

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

 • Geluidloos spelen
 • Hoofdtelefoon
 • Nieuwe technologie

 1.395,00

Specificaties

Conditie

Nieuw

Merk

Genio

Model

Essence, Premium

In bijna alle piano’s kan een silent systeem ingebouwd worden. De prijs voor het inbouwen is €1.395,- voor het Essence Systeem en €1.650,- voor het Premium Systeem. Dit zijn aanbiedingen in combinatie met een piano of vleugel uit onze showroom. Heb je bijvoorbeeld al een Yamaha piano en wil je graag een Yamaha silent piano? Dat kan! Wij bouwen het silent systeem in huidige piano in. Vraag een vrijblijvende offerte voor de transportkosten op.

De silent piano is een perfecte combinatie van moderne elektronica en klassieke pianotechniek. Het systeem maakt het mogelijk om overal en op ieder moment van de dag te spelen. Huisgenoten kunnen gewoon TV blijven kijken, kinderen slapen door en je bent de buren nooit tot last. Ervaar zelf dit gevoel van vrij musiceren. Het systeem kan vrijwel in iedere akoestische piano (vanaf 115cm) worden ingebouwd.

 

Hoe werkt een silent piano?silent piano

Normaal gesproken slaan de hamers van een akoestische piano tegen de snaren aan. De trillingen van de snaar wordt middels de kam overgebracht naar de zangbodem, waardoor deze gaat resoneren (zingen). Als je het systeem aanzet zorgt een strip, die in het mechaniek is bevestigt, ervoor dat de hamers de snaar niet meer aanraken.

Onder de witte- en zwarte toetsen is een hyper moderne strip gemonteerd. Deze registreert welke toets je hebt aangeslagen. Door de hoofdtelefoon hoor je dan vervolgens het ingebouwde pianogeluid. Een silent piano is dus eigenlijk een hele slimme uitvinding die veel problemen met je buren en gezinsleden kan voorkomen!

 

Het GENIO Silent Systeem

Eén van de beste silent systemen komt van het merk GENIO. Het GENIO Silent Systeem heeft de perfecte combinatie van high-tech elektronica en klassieke pianotechniek. Het GENIO Silent Systeem staat bekend om zijn natuurgetrouwe geluiden en perfecte aanslaggevoeligheid. Met het systeem is het mogelijk om zowel akoestisch als digitaal te spelen. Bespelen, opnemen en afspelen kan met maar liefst 128 verschillende geluiden en het systeem kan eenvoudig worden geconverteerd met andere MIDI apparaten. Het GENIO Silent Systeem maakt het mogelijk om stukken muziek op te nemen en te beluisteren. Verder zit er ook een metronoom functie in. Deze kan op elk gewenst tempo worden ingesteld. Het is ook zeker de moeite waard om de Silent Systeem brochure van GENIO te bekijken!

GENIO maakt een onderscheid tussen Essence en Premium. Het Essence Silent Systeem is wat minder uitgebreid dan het Premium Systeem. Het Essence systeem bevat alle bovengenoemde opties. Het Essence systeem kost €1.395,-. Het verschil tussen Essence en Premium is dat Premium ook op vleugels kan worden gemonteerd. De montage van het Premium Silent Systeem is iets ingewikkelder. Het Premium Systeem bevat wel 80 demonstratie nummers en 216 educatieve nummers. Het 128×64 LCD scherm geeft het Premium Systeem net wat meer uitstraling. Het Premium systeem kost €1.650,-.

 

Mogelijkheden van het systeem

Naast het feit dat je 24/7 piano kunt, zonder maar ook iemand tot last te zijn heeft het systeem nog veel meer mogelijkheden. Hieronder enkele voorbeelden opgesomd:

 • Aanslaggevoelig (hard-zacht spelen)
 • Verschillende instrumenten weergave
 • Midi-aansluiting
 • Metronoom
 • Opneem functie
 • Transponeren
 • Effecten
 • 2 aansluitingen voor de hoofdtelefoon (quatre-mains)

 

Het silent systeem, een moderne muzikale aanvulling

De ingebouwde module van het systeem is voorzien van een midi-in-out aansluiting. Deze techniek maakt het mogelijk om de silent piano te koppelen aan laptops, soundmodules, computers en andere elektronische apparaten die ook voorzien zijn van midi-in-out. Op deze manier wordt het uitwisselen van muziekbestanden probleemloos mogelijk. Let op: je hebt de juiste software hiervoor nodig. Software niet meegeleverd.

 

Via het silent systeem extra geluiden halen uit je akoestische piano

Via de module kun je ook klavecimbel, orgel en vele andere muziekinstrumenten oproepen. Tevens heb je de mogelijkheid om kleine opnames te maken. Het kan soms handig zijn om even terug te luisteren wat je zojuist gespeeld hebt. Het syteem is ook uitgerust met een metronoom.

 

Kies een piano die je mooi vind klinken

In de werkplaats van Acustica bouwen onze technici het silent sytemen zelf in. Wij bieden de mogelijkheid om een piano te kopen die qua budget, bespeelbaarheid en klankkleur het best bij je past. Wij monteren vervolgens het syteem in het instrument waarop je keus is gevallen. Voor meer specifieke informatie met betrekking tot het systeem kun je ook onze uitleg over de silent piano op Youtube bekijken:

Andere suggesties…

Korting €305

Pearl River

Pearl River “EU118” met Silent System

 • 1.18m hoog
 • Silent systeem
 • Warme klanken

 5.845,00

Meer informatie