Elke donderdag koopavond van 13.30uur tot 21.00uur

Silent Systeem (inclusief inbouw)

Waarom Acustica?

 • 1000 m2 showroom
 • 100% omruilgarantie
 • 10 jaar garantie
 • 0% gespreid betalen
 • Tweedehands Yamaha piano’s
 • Gratis voor de deur parkeren
 • Aangesloten bij de NPMB
 • Aangesloten bij de VvPN
 • Erkend leerbedrijf
 • Veilig online betalen iDeal
 • Brabantse gastvrijheid

Veilig betalen

Genio

Silent Systeem (inclusief inbouw)

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

 • Geluidloos spelen
 • Hoofdtelefoon
 • Nieuwe technologie

 1.395,00

Specificaties

Conditie

Nieuw

Merk

Genio

Model

Essence, Premium

Silent piano kopen?

Genio Essence silent systeem piano

Genio Essence silent systeem

Altijd al op ieder tijdstip van de dag piano willen spelen? Maar hebben de buren er last van of liggen de kinderen al te slapen? Gelukkig heeft Acustica de oplossing voor u. Het silent systeem in de piano – dé trend van nu. De laatste jaren is de silent piano een grote opmars begonnen. Heel begrijpelijk want het combineert het beste van twee werelden. Namelijk het spelen op een echte akoestische piano en een digitale functie om geen geluidsoverlast te veroorzaken richting de buren. De silent piano zorgt ervoor dat u altijd en op ieder gewenst tijdstip kunt piano spelen, zelfs om 03:00uur ’s nachts. Het is de ultieme ervaring van vrij musiceren. U kunt uren lang oefenen en honderd keer hetzelfde spelen, zonder het gevoel te hebben iemand tot last te zijn.

Wij hebben heel veel verschillende pianomerken op voorraad. De meeste piano’s van Yamaha rusten wij uit met een systeem. Een Yamaha silent piano is te verkrijgen in 3 verschillende modellen. De Yamaha U1, Yamaha U2 of de Yamaha U3. In alle Pearl River piano’s (klein of groot) kan ook een silent ingebouwd worden. De meest verkochte Pearl River Silent piano is de EU-118.

Welk systeem verkopen wij en hoe werkt een silent systeem?

Genio Premium silent systeem piano

Genio Premium silent systeem

Wij verkopen het silent systeem van Genio. De leverancier heeft enkele varianten. Wij verkopen er twee:

Prijs Silent piano Genio silent systeem

Vaak krijgen wij als 1e vraag: ‘’Heeft een silent systeem invloed op de klank van de akoestische piano?’’ Het antwoord is nee. De piano klinkt nog precies hetzelfde. Met of zonder het systeem. Het silent systeem klinkt niet hetzelfde als de piano. Genio heeft eigen gesampelde piano-geluiden. Het is een digitaal geluid, maar het klinkt erg goed. U kunt bij ons in de winkel altijd een silent piano uitproberen. Het silent systeem klinkt wel in elke piano hetzelfde.

De werking van het silent systeem is heel eenvoudig. Doormiddel van een hendel (deze zit links onder het klavier bevestigd) om te zetten, schakelt u het akoestische gedeelte van de piano uit. De hamer slaat niet meer tegen de snaar, maar komt tegen de stoprails aan. De stoprails wordt ingebouwd in het mechaniek. Onder de toetsen zitten sensoren die meten welke toets er aangeslagen wordt en voor hoe lang. Dat laatste is belangrijk omdat dit de aanslaggevoeligheid weergeeft. Het is uiterst belangrijk dat ook het silent systeem dynamisch (hard en zacht) kan spelen. De bewegingen worden omgezet in MIDI en via een module doorgegeven aan de hoofdtelefoon.
Het linker- en rechterpedaal van de piano worden ook aangesloten en werkt via het silent systeem.

In welke pianomerk kan een silent ingebouwd worden?

In bijna elke merk kan er een systeem ingebouwd worden. Wij verkopen voornamelijk Yamaha silent piano’s of Pearl River silent piano’s. Tweedehands of nieuw maakt ons niet uit. Ook in andere merken (Schimmel, Steinway & Sons, Kawai piano’s etc.) bouwen wij het in. Let dan wel op dat de gemiddelde hoogte minimaal 115cm moet zijn.

Wat kan een silent piano nog meer?

silent pianoHet Genio silent systeem heeft nog veel meer mogelijkheden dan alleen maar geluidloos piano spelen. Via de module is het mogelijk om verschillende muziekinstrumenten op te roepen. Enkele voorbeelden zijn: elektrische piano, klavecimbel, strings, orgel, gitaar etc. Deze geluiden kunt u beluisteren via de hoofdtelefoon.

Tevens is het mogelijk om een metronoom aan te zetten, je pianospel op te nemen of quatre-mains te spelen. Voor het laatste dient u een 2e hoofdtelefoon aan te sluiten. Aan de voorkant van de module (bij de Genio Premium versie) zit een MIDI- en een USB uitgang. Aan de achterkant zit nog een extra USB-uitgang om de MIDI-BLU stick aan te sluiten. Deze stick is los verkrijgbaar bij Acustica piano’s in Breda. Met deze MIDI-BLU stick kunt u uw laptop of telefoon draadloos verbinden en genieten van alle mogelijkheden die internet biedt. Een leuk voorbeeld is om de app ‘simply piano’ te downloaden. Dit is een erg leuke en leerzame app.

Silent piano kopen, huren of leasen?

Wist u dat u ook een piano bij ons kunt leasen tegen 0% rente? Voor meer informatie verwijs ik u graag naar ons piano4all-plan. In het kort houdt het in dat u de piano in termijnen afbetaald. U kunt kiezen tussen een tweedehands of een nieuwe piano met silent systeem. Ook kunt u een silent piano eerst bij ons 1 jaar huren. Bevalt de piano niet? Dan komen wij het instrument weer ophalen. Bevalt de piano wel? Dan mag u het volledige jaarbedrag in mindering brengen op het aankoop bedrag. Onze adviseurs vertellen u graag alles over de mogelijkheden.

Waarom een silent piano en geen digitale piano?

Deze vraag wordt ook heel vaak gesteld. Een digitale piano is echt heel anders dan een akoestische silent piano. Een akoestisch instrument heeft een pianomechaniek met meer dan 6.000 onderdelen. Dat is niet zomaar na te bootsen. Ook zorgen de hamers, zangbodem en snaren voor een intensere geluid beleving. We weten immers uit ervaring dat muziek maken op een akoestisch instrument iets met je doet. Het raakt je. Op een digitale piano is de kans veel kleiner dat het je echt raakt. Misschien is het grootste nadeel van een digitale piano dat je het volume kunt aanpassen. Ik hoor u al denken, maar dat is juist toch een groot voordeel? Stel dat uw aanslag aan de stevige kant is, dan kunt u het geluid van de digitale piano zachter zetten. Op deze manier leert u niet genuanceerd spelen. Speelt u daarna op een akoestische piano, dan speelt u altijd veel te hard omdat u de techniek van hard/zacht niet hebt geleerd. Het is vrijwel direct te horen of iemand een digitale piano of een akoestische piano in huis heeft. Het silent systeem heeft daarentegen een groot voordeel, want het mechaniek van de piano wordt niet uitgeschakeld. U ziet alles bewegen en u voelt ook alles bewegen. Hierdoor kunt u de aanslag van uw pianospel goed blijven oefenen en dit bevorderd uw spelplezier.

Een silent systeem uitproberen?

U bent ten alle tijden van harte welkom om een silent piano in onze showroom te Breda uit te proberen. U kunt langs komen binnen openingstijden of een afspraak maken buiten openingstijden. Maak hiervoor gebruik van ons contactformulier of bel naar 076-5602423.

Het is ook zeker de moeite waard om de Silent Systeem brochure van GENIO te bekijken.