Silent vleugel (inclusief inbouw)

Korting €250
Silent systeem vleugel

Silent vleugel (inclusief inbouw)

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

 • Geluidloos spelen
 • Hoofdtelefoon
 • Nieuwe technologie
 • Prijs is excl. transportkosten

€ 3.000,00 € 2.750,00

Specificaties

Eigenschappen

Geluidloos spelen, Hoofdtelefoon, Nieuwe technologie, Prijs is excl. transportkosten

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Conditie

Nieuw

Model

Premium

Productbeschrijving

Wist je dat er in bijna alle vleugels een silent systeem kan worden ingebouwd? De prijs voor het inbouwen van een silent systeem draagt bij de aanschaf van een nieuwe vleugel €2.750,- exclusief transportkosten. De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal kilometers. Voor de definitieve totaalprijs is het mogelijk om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte.

Heb je al een vleugel in huis staan zoals bijvoorbeeld een Kawai GS-40 of een Steinway & Sons Model A en wil je hier graag een silent systeem in laten bouwen? Dit behoort ook tot de mogelijkheden. Wij bouwen het silent systeem dan in huidige piano in. Vraag een vrijblijvende offerte op.

De silent vleugel is een perfecte combinatie van moderne elektronica en klassieke pianotechniek. Het systeem maakt het mogelijk om overal en op ieder moment van de dag te spelen. Huisgenoten kunnen gewoon TV blijven kijken, kinderen slapen door en je bent de buren nooit tot last. Ervaar zelf dit gevoel van vrij musiceren.

Silent vleugel kopen? Neem contact met ons op!

 

Hoe werkt een silent vleugel?

Normaal gesproken slaan de hamers van een akoestische vleugel tegen de snaren aan. De trillingen van de snaar wordt middels de kam overgebracht naar de zangbodem, waardoor deze gaat resoneren (zingen). Als je het systeem aanzet zorgt een strip, die in het mechaniek is bevestigt, ervoor dat de hamers de snaar niet meer aanraken.

Onder de witte- en zwarte toetsen is een hyper moderne strip gemonteerd. Deze registreert welke toets je hebt aangeslagen. Door de hoofdtelefoon hoor je dan vervolgens het ingebouwde pianogeluid. Een silent vleugel is dus eigenlijk een hele slimme vinding die veel problemen met je buren en gezinsleden kan voorkomen!

In de werkplaats van Acustica bouwen onze technici het silent sytemen zelf in. Wij bieden de mogelijkheid om een vleugel te kopen die qua budget, bespeelbaarheid en klankkleur het best bij je past. Wij monteren vervolgens het systeem in het instrument waarop je keus is gevallen. Voor meer specifieke informatie met betrekking tot het systeem kun je ook onze uitleg over de silent vleugel op Youtube bekijken:

 

Mogelijkheden van het systeem

Naast het feit dat je 24/7 piano kunt spelen, zonder maar ook iemand tot last te zijn heeft het systeem nog veel meer mogelijkheden. Hieronder enkele voorbeelden opgesomd:

 • Aanslaggevoelig (hard-zacht spelen)
 • Verschillende instrumenten weergave
 • Midi-aansluiting
 • Metronoom
 • Opneem functie
 • Transponeren
 • Effecten
 • 2 aansluitingen voor de hoofdtelefoon (quatre-mains)

 

Het silent systeem, een moderne muzikale aanvulling

De ingebouwde module van het systeem is voorzien van een midi-in-out aansluiting. Deze techniek maakt het mogelijk om de strong>silent vleugel te koppelen aan laptops, soundmodules, computers en andere elektronische apparaten die ook voorzien zijn van midi-in-out. Op deze manier wordt het uitwisselen van muziekbestanden probleemloos mogelijk. Let op: je hebt de juiste software hiervoor nodig. Software niet meegeleverd.

Via de module kun je ook klavecimbel, orgel en vele andere muziekinstrumenten oproepen. Tevens heb je de mogelijkheid om kleine opnames te maken. Het kan soms handig zijn om even terug te luisteren wat je zojuist gespeeld hebt. Het systeem is ook uitgerust met een metronoom.