Inbouw silent piano systeem

Silent Systeem

Silent piano systeem in laten bouwen?

Meer weten over de inbouw van een silent piano systeem? Acustica uit Breda helpt je graag op weg bij het installeren van deze mooie technologie. Onze technici kunnen het silent systeem bij vrijwel elke moderne akoestische piano installeren, mits deze groter is dan 115 cm. Maak een keuze uit ons ruime aanbod piano’s en laat daar het silent systeem inbouwen!

Silent systeem? Bekijk de mogelijkheden!
 

Wat is een silent systeem?

Altijd al graag op ieder tijdstip van de dag piano willen spelen? Maar hebben de buren er last van of liggen de kinderen al te slapen? Je bent niet de enige met dit probleem, maar gelukkig is er een oplossing, het silent-systeem! De uiterste moderne elektronica wordt in je akoestische piano ingebouwd en zorgt ervoor dat het altijd mogelijk is om piano te spelen. Zelfs om 3 uur ’s nachts!

Een silent piano systeem is de ultieme ervaring van vrij musiceren. Het silent-syteem heeft geen enkele invloed op de originele akoestische klank van je piano. Zodra je de silent piano uitschakelt is het mogelijk om heerlijk akoestisch verder te spelen. Er gaat uiteindelijk niets boven de echte natuurlijke akoestische klank van je piano. Het silent-systeem is vooral een moderne, muzikale oplossing tegen geluidsoverlast.

 

Wat kan een silent systeem nog meer?

silent piano systeem

Een silent-systeem geeft nog veel meer mogelijkheden dan alleen maar geluidloos piano spelen. Via de module is het mogelijk om verschillende muziekinstrumenten op te roepen. Enkele voorbeelden zijn: elektrische piano, klavecimbel, strings, orgel, bas, gitaar etc. Deze geluiden kun je beluisteren via de hoofdtelefoon.

Tevens is het mogelijk om een metronoom aan te zetten, je pianospel op te nemen of quatre-mains te spelen in combinatie met de 2e hoofdtelefoonuitgang. Aan de voorkant van de module zit ook een midi- en USB uitgang. De midi uitgang is bedoelt om de silent piano te koppelen aan je laptop of computer. Via een muziekprogramma kun je rechtstreeks jouw muzikale ideeën direct weergeven. De USB-uitgang is bedoelt voor een USB-stick.

Je kunt jouw pianospel opnemen en daarna beluisteren via de boxen van je computer. (*let op: Je hebt wel een software programma nodig die geluidsfragmenten kan afspelen).

 

Het GENIO Silent Systeem

Eén van de beste silent systemen komt van het merk GENIO. Het GENIO Silent Systeem heeft de perfecte combinatie van high-tech elektronica en klassieke pianotechniek. Het GENIO Silent Systeem staat bekend om zijn natuurgetrouwe geluiden en perfecte aanslaggevoeligheid. Met het systeem is het mogelijk om zowel akoestisch als digitaal te spelen. Bespelen, opnemen en afspelen kan met maar liefst 128 verschillende geluiden en het systeem kan eenvoudig worden geconverteerd met andere MIDI apparaten. Het GENIO Silent Systeem maakt het mogelijk om stukken muziek op te nemen en te beluisteren. Verder zit er ook een metronoom functie in. Deze kan op elk gewenst tempo worden ingesteld. Het is ook zeker de moeite waard om de Silent Systeem brochure van GENIO te bekijken!

GENIO maakt een onderscheid tussen Essence en Premium. Het Essence Silent Systeem is wat minder uitgebreid dan het Premium Systeem. Het Essence systeem bevat alle bovengenoemde opties. Het Essence systeem kost €1.350. Het verschil tussen Essence en Premium is dat Premium ook op vleugels kan worden gemonteeerd. De montage van het Premium Silent Systeem is iets ingewikkelder. Het Premium Systeem bevat wel 80 demonstratie nummers en 216 educatieve nummers. Het 128×64 LCD scherm geeft het Premium Systeem net wat meer uitstraling. Het premium systeem kost €1.595.

 

Silent piano, maakt uw klassieke piano tot hyper modern toetseninstrument.

De ingebouwde module van de silent piano  is voorzien van een midi in-out aansluiting. Deze techniek maakt het mogelijk om het instrument te koppelen aan computers, laptops en andere elektronische apparaten. Uitwisselen van geluiden en muziekbestanden wordt probleemloos mogelijk. Het klavier van uw klassieke piano wordt een hyper modern ‘keyboard’. Via de hoofdtelefoon kunt u ook klavecimbel, orgel en vele andere muziekinstrumenten beluisteren.

 

Silent piano en quatre-mains spelen

Zowel de Essence als de Premium is voorzien van 2 hoofdtelefoon aansluitingen. Dit maakt het mogelijk om zelfs elektronisch quatre-mains te spelen. Zelf componeren via de midi in-out aansluiting kunt u het instrument rechtstreeks koppelen aan een muziekprogramma op uw computer of laptop. Mocht u al over een piano beschikken dan is het ook mogelijk om daar een silent systeem in te bouwen. Neem contact op met Acustica voor meer informatie met betrekking tot de silent piano.

 

Hoe wordt het silent systeem ingebouwd?

De specialisten van Acustica kunnen in iedere moderne akoestische piano het silent systeem inbouwen. Vanaf dan kan er op ieder moment geluidloos worden gespeeld. Geluidloos spelen lijkt misschien een tegenstrijdigheid, maar de silent piano is uitgerust met een hoofdtelefoon en heeft een uitstekend geluidskwaliteit. Het inbouwen van een silent systeem heeft geen enkele invloed op de originele klank van de akoestische piano.