C.F. Glass & Co (Made in Heilbronn)

C.F. Glass Piano

Glass & Co

C.F. Glass & Co (Made in Heilbronn)

Levertijd: Uitverkocht

  • 1.31m hoog
  • Duitse topkwaliteit
  • Uniek exemplaar

C.F. Glass pianoPiano KandelaarsPiano HydroceelC.F. Glass Heilbronn

Specificaties

Conditie

Tweedehands

Merk

Glass & Co

Kleur

Licht noten

Levertijd

Uitverkocht

Eigenschappen

1.31m hoog, Duitse topkwaliteit, Uniek exemplaar

C.F. Glass & Co | Exclusieve piano

Dit prachtige pianobedrijf heeft een bijzondere historie:
Carl Ferdinand Glass, geboren in 1852 te mannheim was een gerespecteerd zakenman. Met een vennoot richtte hij in 1879 de eerste pianofabriek van Heilbronn op. Tot 1884 werden er instrumenten onder de naam C.F. Glass & Cie gebouwd.
In 1884 fuseerde de fabriek met de Amerikaanse zakenman Chr. Münzing en ging men verder onder de naam C.F.Glass & Co. In 1893 werd het bedrijf een officiële Duits-Amerikaanse vennootschap. Amerika werd een belangrijk afzetgebied voor deze prachtige instrumenten. De pianofabriek was erg vooruitstrevend in die tijd. Ze waren, zoals je in de onderstaande advertentie kunt zien de eerste pianofabrikant waar elektrisch aangedreven machines werden gebruikt. Hierdoor werden de arbeidsomstandigheden van het personeel aanzienlijk prettiger en bovenal, ‘gezonder’.
De fabriek richtte zich op het hogere segment in de markt. Dit resulteerde in kwalitatief erg hoogstaande piano’s en vleugel. Niet alleen werden de beste pianotechnici uit Duitsland in dienst genomen, ook de absoluut beste meubelmakers en meubeldesigners van Duitsland kwamen graag voor het vooruitstrevende pianobedrijf werken. Dit streven naar perfectie resulteerde in bijzonder fraaie en uiterst stijlvolle piano’s en vleugels met een geweldige klank.

De C.F.Glass & Co uit heilbronn die Acustica te koop aanbiedt is een van de fraaiste art-deco ontwerpen die wij in onze lange geschiedenis zijn tegengekomen. Onze restaurateurs en pianotechnici  hebben met plezier aan de restauratie gewerkt. Op het eindresultaat mogen ze bijzonder trots zijn. Het mechaniek van deze fraai uitgevoerde art-deco piano uit 1925 is technisch weer als nieuw en het kastwerk is opnieuw handmatig gepolitoerd. Kom kijken en luisteren naar het eindresultaat. U zult onder de indruk zijn.

 

Prijs is inclusief: