Feurich piano | 100% Duits

Feurich piano

Feurich

Feurich piano | 100% Duits

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

  • 1,23m hoog
  • 100% Duits
  • Renner mechaniek

 5.950,00

Feurich pianoFeurich piano kopenFeurich piano hurenFeurich DuitsFeurich

Specificaties

Conditie

Tweedehands

Merk

Feurich

Kleur

Noten

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Eigenschappen

1,23m hoog, 100% Duits, Renner mechaniek

Feurich tweedehands piano

Op zoek naar een Duitse piano met een sprankelende warme klank? Dan is deze Feurich wellicht iets voor jou. De piano heeft een zeer fijne aanslag en de klank zeer aangenaam. De buitenkant hebben we in de lijn-olie gezet, waardoor de kleur weer prachtig tot zijn recht komt. Het binnenwerk (mechaniek) heeft een grote beurt gehad en alle onderdelen die vervangen moesten worden – zijn vervangen. Het klavier (toetsen) is vlak gelegd en speelt weer op ongeveer 48/50gr.

Merk van het mechaniek is van Renner. Ken je het merk Renner al? Het is het beste mechaniek van de wereld. Het zit in alle zeer goede piano’s en vleugels.

Feurich heeft een zeer lange geschiedenis. Hieronder lees je een beknopte samenvatting.

Geschiedenis Feurich

Julius Feurich begon zijn carrière bij de pianofabriek van Irmler, daarna bij Erard en Pleyel in Parijs waar hij veel kennis heeft vervaardigd. In 1851 werd de Feurich fabriek opgericht door hem. De fabriek werd gevestigd in Leipzig (Duitsland). Leipzig vormde in die tijd een belangrijke afzetmarkt voor pianobouwers. Julius werd succesvol en bouwde en verkocht in 1860 ruim 400 piano’s. Dat was in die tijd een prestatie van formaat. In 1877 begon hij met de bouw van vleugels.

Zijn zoon Heinrich Hermann volgde zijn vader op in 1893. Mede dankzij de technische ontwikkelingen en modernisering van de productie breidde het bedrijf onder het regiem van Heinrich verder uit. Feurich behoorde tot de top 5 van de Duitse pianofabrikanten.

Eerste wereldoorlog

Helaas zorgde de eerste wereldoorlog voor een zware tegenslag. In zijn fabriek werden geen piano’s meer gebouwd, maar oorlogsgoederen – gelukkig van tijdelijke aard. Zijn productie heeft daarna weer op volle toeren gedraaid. Tot de tweede wereldoorlog aanbrak. De bombardementen troffen helaas ook de Feurich fabriek. Na de oorlog heeft Feurich zich voornamelijk bezig gehouden met het repareren. Pas vanaf 1950 startte de productie weer langzaam. In 1951 ging Junior naar West-Duitsland, waar hij werkzaam werd bij de Euterpefabriek. Later werd hij compagnon en Feurich maakte voor 52% deel uit van de Euterpe-fabriek.

Er volgde succesvolle jaren. Tot in de jaren ’70 werd er rond de 1.200 piano’s en vleugels gebouwd. In 1991 heeft Bechstein groep alles overgenomen. Toch kocht Julius Matthias Feurich in 1993 weer de aandelen terug. De productie is tot op heden nog in actief en in 2012 werd er een nieuwe pianofortemanufaktur opgericht onder de merknaam JF.

Prijs is inclusief:

5-jaar-garantie