Grotrian Steinweg Piano

Korting €3000
Grotrian Steinweg Piano

Grotrian Steinweg

Grotrian Steinweg Piano

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

  • Duitse topkwaliteit
  • Gepolitoerd
  • Gerestaureerde piano

 12.995,00  9.995,00

Grotrian Steinweg KlavierGrotrian Steinweg pianoGrotrian Steinweg stemmenGrotrian Steinweg revisieGrotrian-piano

Specificaties

Conditie

Tweedehands

Merk

Grotrian Steinweg

Kleur

Zwart politoer

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Eigenschappen

Duitse topkwaliteit, Gepolitoerd, Gerestaureerde piano

Grotrian Steinweg | exclusieve piano | tweedehands piano

Deze schitterende Grotrian Steinweg piano behoort absoluut tot de top-piano’s. De piano komt uit ± 1926-1930 en is volledig gerestaureerd. Ook de buitenkant van de piano is opnieuw gepolitoerd. Een prachtig exemplaar om te zien en hij klinkt ook geweldig. Deze Grotrian Steinweg heeft een geweldige speelaard en een aangename dynamische toonvorming. U bent altijd vrijblijvend welkom in onze showroom om dit instrument te bespelen.

Details over de piano:
Merk: Grotrian Steinweg
Model: 120
Afwerking: politoer
Serienumer: 55668
Bouwjaar: 1926-1930
Status: volledig gerestaureerd en de buitenkant opnieuw gepolitoerd.

Grotrian Steinweg, een korte historie;

Theodor Steinweg nam in 1851 de pianofabriek over van zijn vader Heinrich Steinweg in Seesen, toen deze emigreerde naar de Verenigde Staten. Hij verplaatste daarna het bedrijf naar Wolfenbüttel. Op 7 oktober 1858 werd Friedrich Grotrian vennoot in het pianobedrijf, nadat hij uit Moskou was teruggekeerd, waar hij als muziekhandelaar actief geweest was. De firma werd in 1858 naar de huidige vestigingsplaats verplaatst.
Als stamhuis werd een patriciërshuis gekocht aan de Bohlweg in Braunschweig op nummer 48. Hier werkten 25 medewerkers. Theodor Steinweg verkocht in 1865 zijn aandelen aan Wilhelm Grotrian en twee medewerkers, A. Helfferich en H.O.W. Schulz en volgde zijn familie naar New York. De firma heette voortaan “C. F. Th. Steinweg Nachf.”, en de tegenwoordig nog bestaande firmanaam werd in 1869 ingevoerd: “Grotrian, Helfferich, Schulz, Th. Steinweg Nachf.”. In de loop van de jaren werd de fabriek hofleverancier van meer dan 30 keizers-, konings- en vorstenhuizen.
Tijdens WOII heeft de productie grotendeels stil gelegen. In 1948 werd de productie van piano’s en vleugels weer hervat aan de Zimmermannstrasse in Braunschweig. In 1974 is de nieuwe en huidige fabriek geopend aan de Grotrian-Steinwegstrasse.
Vanwege een juridische strijd met de familie Steinway heeft men de merknaam later veranderd in de familienaam Grotrian-Steinweg.

Omstreeks 2010 is Grotrian-Steinweg over genomen door het Aziatische Muziekconcern Parsons. Deze muziekinstrumenten fabrikant produceert ook piano’s voor het Duitse Gebr. Steinberg en het Zwitserse Hermann Jacobi en sabel. Mede dankzij de hechte samenwerking met Grotrian Steinweg is de kwaliteit van de Parsons piano’s en vleugels van uitzonderlijk goede kwaliteit.