Grotrian Steinweg vleugel | Model 192

Grotrian Steinweg

Grotrian Steinweg

Grotrian Steinweg vleugel | Model 192

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

  • 1.92m lang
  • BJ: 1987
  • Duitse topkwaliteit

 27.500,00

Grotrian Steinweg kopenGrotrian Steinweg 192Grotrian Steinweg kopenGrotrian Steinweg frameGrotrian Steinweg 192

Specificaties

Conditie

Tweedehands

Merk

Grotrian Steinweg

Model

192

Kleur

Hoogglans zwart

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Eigenschappen

1.92m lang, BJ: 1987, Duitse topkwaliteit

Grotrian Steinweg | tweedehandse vleugel

Deze schitterende Grotrian Steinweg vleugel uit 1987 behoort zonder twijfel tot de absolute top-vleugels. Als u op zoek bent naar een vleugel met een geweldige speelaard en met een aangename dynamische toonvorming dan zal deze vleugel u ongetwijfeld bekoren. De vleugel heeft slechts 1 eigenares gehad. Deze bevlogen en zeer getalenteerde Limburgse pianiste heeft altijd met veel plezier op deze bijzondere vleugel gemusiceerd en les gegeven. De vriendelijke Limburgse dame is altijd uiterst zuinig op het instrument geweest waardoor deze fraaie vleugel nog immer in nieuwstaat verkeert.

Details over de vleugel:
Model: 192
Lengte: 1.92m
Serienummer: 137195
Bouwjaar: 1987, Duitsland
Conditie: tweedehands, maar zo goed als nieuw.
Klankkleur: volle warme heldere tonen

Een korte historie:

Theodor Steinweg nam in 1851 de pianofabriek over van zijn vader Heinrich Steinweg in Seesen, toen deze emigreerde naar de Verenigde Staten. Hij verplaatste daarna het bedrijf naar Wolfenbüttel. Op 7 oktober 1858 werd Friedrich Grotrian vennoot in het pianobedrijf, nadat hij uit Moskou was teruggekeerd. Hij was daar als muziekhandelaar actief. De firma werd in 1858 naar de huidige vestigingsplaats verplaatst.
Als stamhuis werd een patriciërshuis gekocht aan de Bohlweg in Braunschweig op nummer 48. Hier werkten 25 medewerkers. Theodor Steinweg verkocht in 1865 zijn aandelen aan Wilhelm Grotrian en twee medewerkers, A. Helfferich en H.O.W. Schulz en volgde zijn familie naar New York. De firma heette voortaan “C. F. Th. Steinweg Nachf.”, en de tegenwoordig nog bestaande firmanaam werd in 1869 ingevoerd: “Grotrian, Helfferich, Schulz, Th. Steinweg Nachf.”. In de loop van de jaren werd de fabriek hofleverancier van meer dan 30 keizers-, konings- en vorstenhuizen.

Tijdens WOII heeft de productie grotendeels stil gelegen. In 1948 werd de productie van piano’s en vleugels weer hervat aan de Zimmermannstrasse in Braunschweig. En in 1974 is de nieuwe en huidige fabriek geopend aan de Grotrian-Steinwegstrasse.
Vanwege een juridische strijd met de familie Steinway heeft men de merknaam later veranderd in de familienaam Grotrian-Steinweg.

Omstreeks 2010 is Grotrian-Steinweg over genomen door het Aziatische Muziekconcern Parsons. Deze muziekinstrumenten fabrikant produceert ook piano’s voor het Duitse Gebr. Steinberg en het Zwitserse Hermann Jacobi en sabel. Mede dankzij de hechte samenwerking met Grotrian Steinweg is de kwaliteit van de Parsons piano’s en vleugels van uitzonderlijk goede kwaliteit.