Grotrian Steinweg | model concert 2.25

Grotrian Steinweg Concert

Grotrian Steinweg

Grotrian Steinweg | model concert 2.25

  • 100% Duits
  • 2.25m lang
  • Semi-concert

 42.500,00

Specificaties

Conditie

Tweedehands

Merk

Grotrian Steinweg

Model

Concert 225

Kleur

Hoogglans zwart

Eigenschappen

100% Duits, 2.25m lang, Semi-concert

Product Description

Grotrian Steinweg | Model 2.25 | Semi-concertvleugel

Op zoek naar een van de mooiste vleugels op aarde? Deze Grotrian Steinweg vleugel ziet er zo goed als nieuw uit en klinkt adembenemend mooi. Mijn zijn prachtige lengte van 2.25 behoort de vleugel tot een semi-concertvleugel. Heeft u een grote woonkamer, waar deze vleugel prachtig tot zijn recht komt? Kom dan de vleugel vrijblijvend uitproberen en laat u verrassen.

Merk: Grotrian Steinwg
Model: concert 2.25
Afwerking: hoogglans zwart
Serienummer: 152965
Bouwjaar: 1998
Status: zo goed als nieuw
Lengte vleugel: 2.25m

 

Korte geschiedenis:
Theodor Steinweg nam in 1851 de pianofabriek over van zijn vader Heinrich Steinweg in Seesen, toen deze emigreerde naar de Verenigde Staten. Hij verplaatste daarna het bedrijf naar Wolfenbüttel. Op 7 oktober 1858 werd Friedrich Grotrian vennoot in het pianobedrijf, nadat hij uit Moskou was teruggekeerd, waar hij als muziekhandelaar actief geweest was. De firma werd in 1858 naar de huidige vestigingsplaats verplaatst.
Als stamhuis werd een patriciërshuis gekocht aan de Bohlweg in Braunschweig op nummer 48. Hier werkten 25 medewerkers. Theodor Steinweg verkocht in 1865 zijn aandelen aan Wilhelm Grotrian en twee medewerkers, A. Helfferich en H.O.W. Schulz en volgde zijn familie naar New York. De firma heette voortaan “C. F. Th. Steinweg Nachf.”, en de tegenwoordig nog bestaande firmanaam werd in 1869 ingevoerd: “Grotrian, Helfferich, Schulz, Th. Steinweg Nachf.”. In de loop van de jaren werd de fabriek hofleverancier van meer dan 30 keizers-, konings- en vorstenhuizen.
Tijdens WOII heeft de productie grotendeels stil gelegen. In 1948 werd de productie van piano’s en vleugels weer hervat aan de Zimmermannstrasse in Braunschweig. In 1974 is de nieuwe en huidige fabriek geopend aan de Grotrian-Steinwegstrasse.
Vanwege een juridische strijd met de familie Steinway heeft men de merknaam later veranderd in de familienaam Grotrian-Steinweg.

Omstreeks 2010 is Grotrian-Steinweg over genomen door het Aziatische Muziekconcern Parsons. Deze muziekinstrumenten fabrikant produceert ook piano’s voor het Duitse Gebr. Steinberg en het Zwitserse Hermann Jacobi en sabel. Mede dankzij de hechte samenwerking met Grotrian Steinweg is de kwaliteit van de Parsons piano’s en vleugels van uitzonderlijk goede kwaliteit.