Ibach | Occasion

Ibach piano

Ibach

Ibach | Occasion

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

  • 100% Duits
  • Duitse topkwaliteit
  • Tweedehands

 6.450,00

Ibach hurenIbach pianoIbach kopenIbach

Specificaties

Merk

Ibach

Conditie

Tweedehands

Kleur

Noten gesatineerd

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Eigenschappen

100% Duits, Duitse topkwaliteit, Tweedehands

Ibach logo


Ibach

Details piano

Merk: Ibach
Hoogte: 1.19m
Kleur: Noten gesatineerd
Serienummer: 146.004
Bouwjaar: 1988
Land van herkomst: Duitsland


Ibach piano kopen?

Deze Ibach piano is 1 van de laatste piano’s gebouwd in Duitsland. Vanaf het jaar 1989 ging de productie naar Zuid-Korea om kosten te besparen. Deze piano (uit 1988) is dus nog volledig Duits gebouwd. Dit is ook terug te zien in de afwerking van de kast. De kast heeft mooie details. Maar ook in de klank is het terug te horen. De klank is vol en rijk van toon en heeft een enorm dynamisch bereik.

De kast van deze piano is volledig kaal geschuurd en opnieuw gesatineerd. De piano ziet er weer uit als nieuw. Ook het binnenwerk is nog in een uitzonderlijke staat. De piano lijkt weinig bespeeld te zijn, waardoor er dus vrijwel geen slijtage in het mechaniek is ontstaan.

Over het merk

Het merk Ibach heeft ontzettend lang bestaan. Ze zijn begonnen rondom 1800 en pas in 2007 moesten zij helaas de deuren sluiten. De pianofabriek is 7 generaties lang in handen geweest van dezelfde familie. Het merk heeft een erg goede naam in de pianowereld. De naam staat voor ambacht, kwaliteit en klank. Helaas bouwen ze geen piano’s meer, maar gelukkig zijn er nog genoeg occasion Ibach’s in omloop om te bewonderen. En natuurlijk ook te bespelen.