Kawai Piano Bruin

Kawai

Kawai CL-4MW

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

  • Hoogglans
  • Ideale studiepiano
  • Japans

Kawai Piano BruinKawai Piano CL Serie

Specificaties

Conditie

Tweedehands

Merk

Kawai

Kleur

Bruin hoogglans

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Eigenschappen

Hoogglans, Ideale studiepiano, Japans

Kawai CL-4MW piano

Zeer mooie hoogglans bruine studiepiano van het merk Kawai CL-4MW. De piano klinkt helder en de bastonen zijn zeer aangenaam warm. Een prima piano om mee te starten.
Bouwjaar van de piano is omstreeks 1985. Het model Kawai CL-4MW heeft in onze werkplaats een grote beurt gehad en is technisch weer 100% in orde gemaakt. U heeft weer jaren lang plezier van de piano.

Specificatie: 
Model: CL-4MW
Afwerking: hoogglans
Serienummer: K1581660
Bouwjaar: 1985
Conditie: tweedehands
Land van Herkomst: Japan

Historie:

Kawai is een Japans pianomerk, dat opgericht is in 1927 door Koichi Kawai. De eerste huisvestiging vond plaats in Hamamatsu (dezelfde stad als Yamaha). Hij werkte voorheen bij een andere pianobouwer, maar in de jaren 20 van de 20e eeuw ging het zeer slecht in Japon met de pianobouw. Koichi Kawai besloot om voor zichzelf te beginnen en richtte samen met 7 andere mensen de fabriek op. De eerste jaren waren erg moeizaam, toch slaagde Kawai erin om het hoofd boven water te houden. Het bedrijf groeide uit naar een zeer professioneel bedrijf dat in de jaren ’50 zo’n 500 personeelsleden in dienst had.

Plotseling in 1955 overleed hij en volgde zijn zoon, toen 33 jaar, het bedrijf op. Shigeru heeft het bedrijf gemoderniseerd. In de jaren ’60 en ’70 trok de Japanse economie flink aan en daardoor groeide het bedrijf Kawai ook aanzienlijk. Naast de traditionele handmatige technieken werd er ook steeds meer gebruik gemaakt van machinale technieken. Hierdoor kon de productie enorm worden toegenomen.

In 1989 nam Shigeru’s zoon, Hirotaka, het stokje over. Hij investeerde tientallen miljoenen dollars om robottechnieken in de bouw en de instrumenten te kunnen realiseren. Hij verplaatste toen ook de productie naar Amerika. Ook richte hij enkele andere bedrijven op. Het bedrijf is tot op de dag van vandaag uitgegroeid tot een wereldwijd opererend succesvol concern.

Prijs is inclusief:
Garanties op de Kawai CL-4MW piano