Schimmel model 1.30

Schimmel gepolitoerd zwart

Schimmel

Schimmel model 1.30

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

  • 1.30m hoog
  • Duitse topkwaliteit
  • Gepolitoerd

 5.450,00

Specificaties

Conditie

Tweedehands

Merk

Schimmel

Kleur

Gepolitoerd zwart

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Eigenschappen

1.30m hoog, Duitse topkwaliteit, Gepolitoerd

Schimmel tweedehands piano | gepolitoerd zwart

Op zoek naar een prachtige gepolitoerde Schimmel piano? Dan is deze piano wellicht iets voor jou! Deze mooie hoge piano (130cm) is gepolitoerd en ziet er voor zijn leeftijd prachtig uit. Een plaatje voor in ieders interieur. Door de hoogte van de Schimmel piano klinkt het vol warm. Het typische Schimmel geluid is door het vernieuwen van de hamerkoppen niet verloren gegaan. De rijke tonen vloeien door elk pianostuk heen. De vernieuwde hamerkoppen zijn van het befaamde merk Abel. Betere kwaliteit is haast niet te vinden in het pianovakmanschap. Geïnteresseerd in deze piano? Maak dan vrijblijvend een afspraak en kom langs in onze showroom.

Details:
Merk: Schimmel
Hoogte: 130cm
Breedte: 151cm
Diepte: 65cm
Kleur: gepolitoerd zwart
Land van herkomst: Duitsland

 

Meer informatie over het merk Schimmel:

In 1885 is door Wilhelm Schimmel de pianofabriek opgericht. Het bedrijf is meerdere malen verhuisd, door het mega succes. Schimmel mag de titel ‘hofleverancier’ noemen, omdat zij hoogstaande kwalitatieve instrumenten produceren. Een prestatie van formaat! In 1927 neemt zijn jongste zoon het stokje over. In 1944 is de nieuwe fabriek helaas tijdens de WOII compleet verloren gegaan door een brand. Enige jaren later kwam de productie na de wederopbouw weer opgang.

In 1961 zette zijn zoon Nikolaus Wilhelm Schimmel het bedrijf voort. Er werden productiehallen en een concertzaal gebouwd. Sinds 2003 leiden Gabriela en Hannes Schimmel-Vogel de pianofabriek. Dit was alweer de vierde generatie. Na een financieel zware periode hebben ze in mei 2010 hun 125-jarig jubileum kunnen vieren. Helaas hebben ze in 2016 moeten besluiten om Schimmel voor een groot deel (90%) te verkopen aan de Pearl River fabriek. Gelukkig is dit voor de Schimmel piano’s de juiste keuze geweest. De productie draait weer op volle toeren en de afzet markt is groter geworden. Azië is dol op de Schimmel piano’s en ze worden dan ook massaal gekocht. De productie van Schimmel blijft in Europa behouden.