Schimmel vleugel | Mod. 175

Schimmel 175

Schimmel

Schimmel vleugel | Mod. 175

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

  • 1.75m lang
  • Duitse topkwaliteit
  • Top instrument

Schimmel 175Schimmel vleugelSchimmel

Specificaties

Conditie

Tweedehands

Merk

Schimmel

Model

mod. 175

Kleur

Hoogglans zwart

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Eigenschappen

1.75m lang, Duitse topkwaliteit, Top instrument

Schimmel vleugel | model 175 | tweedehands instrument

Schimmel vleugels zijn een van de mooiste akoestische instrument in de wereld. De kwaliteit is zeer hoogwaardig en de klankkleur adembenemend mooi. Laat u betoveren door het geweldige geluid wat deze vleugel produceert. De vleugel heeft een prachtige lengte van 1.75m dat perfect is voor elke woonkamer. De gehele vleugel is volledig gepolijst en het mechaniek weer in topconditie gebracht. De hamerkoppen zijn geschuurd en geïntoneerd. Ook is het mechaniek afgeregeld, gesmeerd en schoongemaakt. Op het instrument krijgt u 5 jaar schriftelijke garantie op het stemblok en frame. Ook het transport (mits begane grond) zit in de prijs inbegrepen en een gratis stembeurt na levering.

Geschiedenis Schimmel

Voordat Wilhelm Schimmel zijn eigen piano’s in 1885 ging produceren, werkte hij bij een andere pianobouwer in Leipzig ‘Stichel’. Na 8 jaar besloot hij vol vertrouwen voor zichzelf te beginnen en nam zijn opgedane vakkennis met zich mee. Hij produceerde hoogstaande piano’s en het jonge bedrijfje groeide snel. Al na 9 jaar produceerde Schimmel zijn 1000 piano’s. Een prestatie van formaat. In 1909 werd Schimmel hofleverancier van de Roemeense Koning en het groothertogdom Saksen-Weimar.

Het merk kreeg in 1913 en 1914 een gouden medaille voor de hoogstaande kwaliteit en vooruitstrevende manier van produceren. Tijdens de wereldoorlogen had Schimmel het helaas erg zwaar. De fabriek werd gedeeltelijk verwoest door een brand. De brand was ontstaan door een bombardement en de productie kwam grotendeels stil te liggen. Het duurde ongeveer 4 jaar om de fabriek weer te herstellen. Desondanks hebben ze het overleefd en bouwde ze zelfs in de jaren ’70 zo’n 175.000 instrument per jaar. In 2016 is het merk volledig overgenomen door Pearl River Piano Group. Zij produceren de Schimmel piano’s nog steeds in de fabriek in Braunschweig.

Specificatie

Model: 175
Serienummer: 269.068
Bouwjaar: 1986-1990
Geproduceerd: Duitsland, Braunschweig

Silent systeem

Wilt u graag een akoestische vleugel, maar bent u bang dat u de buren tot last zult zijn? Laat dan door Acustica een silent in de vleugel bouwen. Door dit systeem kunt u geluidloos spelen en bent u niemand tot last. Het is ook mogelijk om uw spel bijvoorbeeld op te nemen of om orgel te spelen. Het systeem bevat zo’n 300 verschillende soorten muziekinstrumenten. Erg leuk om uw horizon te verbreden. De ingebouwde metronoom gaat ervoor zorgen dat u in de maat leert spelen. Wij hebben in de showroom altijd een silent piano ter demonstratie staan. Probeer het systeem vrijblijvend uit.