Elke donderdag koopavond van 13.30uur tot 21.00uur

Steinway & Sons – Model O-180

Waarom Acustica?

 • 1000 m2 showroom
 • 100% omruilgarantie
 • 10 jaar garantie
 • 0% gespreid betalen
 • Tweedehands Yamaha piano’s
 • Gratis voor de deur parkeren
 • Aangesloten bij de NPMB
 • Aangesloten bij de VvPN
 • Erkend leerbedrijf
 • Veilig online betalen iDeal
 • Brabantse gastvrijheid

Veilig betalen

Steinway & Sons

Steinway & Sons – Model O-180

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

 • Bouwjaar: 1978
 • Nieuwe bassnaren
 • Prachtig exemplaar

 44.900,00

Specificaties

Conditie

Tweedehands

Merk

Steinway & Sons

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Kleur

Hoogglans zwart

Eigenschappen

Bouwjaar: 1978, Nieuwe bassnaren, Prachtig exemplaar

Model

Model O

Steinway and Sons


Steinway kopen

Details vleugel

Merk: Steinway & Sons
Model & Lengte:  O – 180 cm
Kleur: Zwart hoogglans
Serienummer: 457807
Bouwjaar: 1978


Steinway & Sons vleugel kopen?

De nu in onze showroom een prachtige Steinway & Sons model O- vleugel, nr. 457807 en is gebouwd in 1978. Steinway & Sons heeft een aantal modellen. Dit is model O. Het instrument is ± 1.80meter lang en ongeveer 1.50meter breed. Model O is een zeer mooi huiskamer model. Niet te klein en niet te groot. De klank is vol, sprankelend, warm en helder. De afwerking is erg mooi. Deze akoestische vleugel ziet er zo goed als nieuw uit aan de buitenkant. Wat wij precies aan de binnenkant van de Steinway hebben gedaan (mechaniek etc.) leest u in de volgende paragraaf.

Onderhoud vleugel

De De werkplaats heeft de vleugel een grote beurt gegeven. Ook de buitenkant is volledig gepolijst en alle oneffenheden zijn weggewerkt. De messing onderdelen (zoals scharnieren, logo, pedalen etc.) zijn gepolijst en schitteren weer als nieuw. Voorheen lag er ivoor op de toetsen (klavier), maar dat is helaas sinds enkele jaren verboden om zonder EU-certificaat te verkopen. Hierdoor waren wij genoodzaakt om het ivoor eraf te halen en gloednieuw kunststof op te leggen. De toetsen van de piano zien er schitterend uit en geeft de vleugel een moderne look. Ook is het dempervilt vervangen (origineel dempervilt van Steinway gebruikt) evenals de stempennen en de bass-besnaring is compleet vervangen. Hierdoor is het geluid van de vleugel adembenemend mooi geworden.

Waar bestaat een grote beurt eigenlijk uit? Allereerst maken wij de vleugel volledig schoon. De snaren en de zangbodem worden schoongemaakt en de toetsen gepolijst (indien noodzakelijk). Daarna wordt het mechaniek onder handen genomen. De hamerkoppen van deze Steinway vleugel zijn geschuurd en opnieuw gemodelleerd. Daarna worden alle schroeven aangedraaid en de verkerningen gesmeerd of vervangen. De roulettes zijn opgeruwd. Vervolgens worden de hamerkoppen op de snaar gericht (heel belangrijk en een secure klusje). Wat ook belangrijk is voor het speelgevoel is dat de halve gang perfect wordt afgeregeld. Als dat niet gebeurd, dan voelen de toetsen onder andere ongelijkmatig aan. Ook is de lucht uit de toetsen geschroefd, klavier vlakgelegd, diepgang, afval/knik en zwarte toetsen afgeregeld. Als laatste wordt de vleugel uitgebreid geïntoneerd. Dit zorgt ervoor dat de klank uitermate gelijkmatig en vol klinkt.

Interesse? Bel om een vrijblijvende afspraak in te plannen. 

Over Steinway & Sons

Steinway & Sons is opgericht door Heinrich Engelhard Steinweg in de Duitse plaats Seesen. In 1851 emigreerde hij met zijn zonen naar Amerika en veranderde hij zijn achternaam in: Steinway & Sons. Steinway & Sons heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Kwaliteit staat altijd voorop. Wie een Steinway & Sons piano of vleugel aanschaft is zeker van een uitstekende investering!

Tegenwoordig is Steinway niet meer weg te denken uit de grote concertzalen en conservatoria. De kwaliteit van de instrumenten is uitzonderlijk hoog, mede omdat er veel handwerk en ambacht in wordt gestoken bij de ontwikkeling en bouw. Ze hebben tegenwoordig bijna 125 patenten op hun naam staan. Het gaat hierbij om ontwikkelingen aan het gietijzeren frame, het sostenutopedaal (middelste pedaal op een vleugel) en het duplex scale system.

Het duplex scale system houdt in dat bepaalde delen van de snaar achter de kam niet afgedempt worden door vilt. Deze delen staan bij een goed gestemde vleugel in een harmonische verhouding tot het wel aangeslagen deel van de snaar. Het effect van deze systemen is dat de discant van een vleugel helderder en briljanter klinkt, omdat bij de aanslag meer boventonen worden geproduceerd door de meetrillende snaren of snaardelen.

Contact opnemen met Acustica?

Interesse in deze Steinway vleugel? Of een vraag over een bepaald onderwerp? Het is altijd mogelijk om contact met ons op te nemen via 076-5602423. Het is ook mogelijk om het onderstaande contactformulier in te vullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.