Apollo A-8 | 62825 | matzwart

Korting €300
Apollo Piano

Apollo

Apollo A-8 | 62825 | matzwart

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

  • 1.32m hoog
  • Japans
  • Warme klanken

 3.250,00  2.950,00

Apollo Piano's

Specificaties

Conditie

Tweedehands

Merk

Apollo

Model

A-8

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Eigenschappen

1.32m hoog, Japans, Warme klanken

Apollo A-8 | Tweedehands akoestische piano

Apollo is een Japans pianomerk en wordt gebouwd in de Toyo pianofabriek. Deze Japanse pianobouwer heeft al ruim 60 jaar ervaring en levert prachtige kwaliteit piano’s af. Het geboortejaar van de Apollo piano is 1948 in Hamamatsu, Japan. De serienummers en bouwjaren zijn nooit geregistreerd. Naar verwachting zal deze Apollo A-8 rond de jaren ’80 zijn gebouwd. Het mechaniek en de buitenkant van de piano zijn in prima staat. De buitenkant van de piano spreekt veel mensen aan. Het is geen glimmende hoogglans zwarte piano, maar heeft een matte uitstraling over zich heen. De piano is 1.32m hoog en 1.53m breed. U kunt het instrument vergelijken van een Yamaha U3. Beide komen uit Japan, zelfde hoogte alleen en iets andere klankkleur.

 

Klankkeur Apollo piano

De klankkleur van een Apollo piano is warm en donker. De bass-kant is vrij zwaar van klank, wat prachtig resulteert in klassieke muziekstukken. De diskant is helder, maar tegelijkertijd ook vol. Qua klank een totaal andere piano dan de Yamaha U3.

 

Mechaniek

Het mechaniek van deze tweedehands piano is in prima staat. Onze werkplaats heeft de piano van binnen en buiten volledig schoongemaakt. Het mechaniek een grote beurt gekregen en kan weer jaren probleemloos mee. De hamers zijn geschuurd, opnieuw gericht en geïntoneerd waar nodig. Alle onderdeeltjes die vervangen moesten worden, zijn uiteraard vervangen. Het klavier is vlak gelegd en speelt weer soepel. Kortom; een prettige piano om in huis te hebben.

 

Piano huren of afbetalen?

Het is mogelijk om een piano te huren bij Acustica in Breda. Kijk voor de voorwaarden onder het kopje piano huren. Liever de piano tegen 0% afbetalen? Ook deze mogelijkheid bieden wij voor u. Laat u vrijblijvend informeren door een van onze verkoopmedewerkers.

 

Meer over het merk Apollo

Zoals eerder geschreven is Apollo opgericht in 1948 in Japan. Hun doel was om piano’s te produceren die over de hele wereld geliefd zouden worden. En dat laatste is zeer zeker gelukt, want in decennia na de oprichting zijn al talloze piano’s op de markt gebracht. Ze houden zich momenteel ook actief bezig met pianolessen. Ze investeren in jonge Japanse pianisten, zodat deze klaargestoomd worden voor een muzikale carrière. Toyo houdt zich niet alleen bezig met piano’s produceren, maar leveren ook houten producten voor de luxe interieurs af, zoals in bijv. de automobiel industrie.

 

Specificaties

Merk: Apollo
Model: A-8
Afwerking: mat-zwart
Serienummer: 62825
Afmetingen: 1.32m hoog en 1.53m breed
Land van herkomst: Japan

apollo A-8