Elke donderdag koopavond van 13.30uur tot 21.00uur

Geluidsoverlast door piano?

Waarom Acustica?

 • 1000 m2 showroom
 • 100% omruilgarantie
 • 10 jaar garantie
 • 0% gespreid betalen
 • Tweedehands Yamaha piano’s
 • Gratis voor de deur parkeren
 • Aangesloten bij de NPMB
 • Aangesloten bij de VvPN
 • Erkend leerbedrijf
 • Veilig online betalen iDeal
 • Brabantse gastvrijheid

Veilig betalen

Silent Systeem PianoHoe voorkom je geluidsoverlast, veroorzaakt door een piano/vleugel?

Pianoliefhebbers vinden het vaak lastig om op elk gewenst moment van de dag piano te spelen. In een rijtjeswoning wil je je buren niet tot last zijn. Het is ook niet gewenst om je slapende kinderen of je slapende partner te storen met je muziek. Als je tijdens het piano spelen niemand tot last wil zijn, zijn er meerdere oplossingen die ervoor zorgen dat je heerlijk vrij kunt musiceren. Tijd om deze mogelijkheden eens door te nemen!

Meer informatie? Neem contact met ons op!

 

Oplossing 1: Silent systeem inbouwen

De beste oplossing die ervoor zorgt dat alle problemen m.b.t. geluidsoverlast direct tot de verleden tijd behoren is het inbouwen van een silent systeem. Een silent systeem kan in ieder modern akoestisch instrument worden ingebouwd. De specialisten van Acustica zorgen er met behulp van een hoofdtelefoon voor dat er zonder geluidsoverlast kan worden gespeeld. Een geweldige uitvinding dus!

De hoofdtelefoon van de silent piano heeft een uitstekende geluidskwaliteit. Het inbouwen van het systeem levert verder geen enkele beperking op voor de originele klank van de akoestische piano. Het is dus altijd mogelijk om naast het spelen met de hoofdtelefoon, ook op de normale manier geluid te blijven maken. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het graag zelf ervaren? Kom dan naar Acustica piano’s in Breda en probeer een silent piano uit.

Oplossing 2: Plaats de piano tegen een andere muur

Ooit overwogen om je piano tegen een andere muur te plaatsen? Het kan de moeite waard zijn om je piano te verplaatsen en om deze bijvoorbeeld tegen een buitenmuur te plaatsen. Een buitenmuur is beter geïsoleerd en is dus beter in staat om het geluid op te vangen. Je omgeving zal je dankbaar zijn als je goed nadenkt over de manier waarop je jouw piano plaatst.

 

Oplossing 3: Tapijt

Heb je te maken met onderburen? Staat de piano op een parket, laminaat of tegelvloer? Een tapijtje onder de piano kan ervoor zorgen dat eventuele geluidsoverlast wordt teruggedrongen. De geluidstrillingen worden deels door het tapijt geabsorbeerd. Dit is eigenlijk een simpele, maar toch hele effectieve methode om het piano spelen voor de hele omgeving wat aangenamer te maken.

 

Contact opnemen?

Het team van Acustica wenst u heel veel succes bij het oplossen van de geluidsoverlast van uw piano of vleugel. Bij vragen of opmerkingen is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen via info@acustica.nl of 076-5602423.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.