Elke donderdagavond koopavond tot 21:00 uur

Taxatie piano of vleugel

Waarom Acustica?

 • 1000 m2 showroom
 • 100% omruilgarantie
 • 10 jaar garantie
 • 0% gespreid betalen
 • Tweedehands Yamaha piano’s
 • Gratis voor de deur parkeren
 • Aangesloten bij de NPMB
 • Aangesloten bij de VvPN
 • Erkend leerbedrijf
 • Veilig online betalen iDeal
 • Brabantse gastvrijheid

Veilig betalen

Piano of vleugel taxeren?

taxatie piano

Wil je graag een taxatie van je piano of vleugel? We komen graag persoonlijk bij je langs om de conditie en desgewenst de waarde van je instrument vast te stellen!

Een piano taxeren is een specialisme en vergt vele jaren van ervaring. Acustica piano’s en vleugels in Breda heeft deze ervaring, want we zijn al sinds 1983 actief in de pianobranche. Onze expertise wordt door de Nederlandse Pianobond erkend en deze staat garant voor een deskundig advies en een vakkundig oordeel.

Dhr. H. Dijkmans is eigenaar van Acustica en als erkend en gediplomeerd taxateur is hij in staat om piano’s en vleugels op hun waarde te beoordelen. Het mag duidelijk zijn dat er natuurlijk meerdere factoren een rol spelen bij de bepaling van de waarde. Denk aan kwaliteit van de materialen, de conditie van de hamerkoppen, de leeftijd van het instrument etc. Dhr. H. Dijkmans neemt alle factoren mee om de waarde zo nauwkeurig mogelijk te bepalen.

Prijzen taxatie piano of vleugel

€ 195,- binnen Breda. Buiten Breda op aanvraag. 

Afspraak maken? Neem contact met ons op!
 

Waarom je piano taxeren?

 • Het laten taxeren van je piano of vleugel kan om meerdere redenen nuttig zijn. Zo is het bijvoorbeeld goed om de waarde vast te stellen als je een instrument aanschaft of gaat verkopen. Het zou natuurlijk erg zonde zijn als je een veel te hoog bedrag betaald bij aankoop of juist een te laag bedrag ontvangt bij verkoop. Een taxatierapport kan zichzelf in dit geval dubbel en dwars terugverdienen. Wees dus geen dief van je eigen portemonnee!
 • Het komt ook voor dat pianoliefhebbers hun instrument willen laten taxeren om te kijken of hij in waarde is gedaald of juist is gestegen. Deze gezonde nieuwsgierigheid is ook een goede reden om een erkende en gediplomeerde taxateur te laten langs komen.
 • Niet alleen bij aanschaf of bij verkoop kan het nuttig zijn om een taxatie te laten uitvoeren. Bij het afsluiten van een verzekering is het ook belangrijk om een juiste waarde van je piano of vleugel te kunnen opgeven. Het zou zonde zijn als je enkele duizenden euro’s minder uitgekeerd krijgt in het geval van brand, wateroverlast of eventuele andere schade aan het instrument.
 • Het taxeren van je piano of vleugel is nodig bij een eventuele boedelverdeling bij scheiding of nalatenschap. In zo’n geval is het echt de moeite waard om de waarde van de piano of vleugel in een rapport op papier te hebben staan.

 

Waar kun je een vleugeltaxatie voor nodig hebben?

 • Je kunt een vleugeltaxatie nodig hebben bij het verdelen van een erfenis. Mocht je een vleugel erven dan is het erg belangrijk om de waarde en de courantheid van een vleugel goed in te schatten. Je kunt met een goed onderbouwde waardebepaling een realistische waarde overleggen aan eventuele andere nabestaanden of aan de belastingdienst. Je moet er rekening mee houden dat je bij een erfenis successierechten moet betalen over de getaxeerde waarde van de vleugel.
 • Je kunt een vleugeltaxatie nodig hebben voor het afsluiten van een inboedelverzekering bij een verzekeringsmaatschappij.
 • Je kunt een vleugeltaxatie nodig hebben om discussie over de waarde te voorkomen na een brand of diefstal.
 • Je kunt een vleugeltaxatie nodig hebben na een waterschade of na een brand. De waarde van de vleugel is dan belangrijk om te weten of de eventuele herstelkosten opwegen tegen de waarde van de vleugel.
 • Je kunt een vleugeltaxatie of waardebepaling nodig hebben om een indicatie te hebben wat u bij verkoop kunt vragen voor uw vleugel.
 • Wil je jouw vleugel laten restaureren/repareren dan komen wij ook bij je langs om de uit te voeren werkzaamheden te inventariseren. De kosten van deze inventarisatie bedragen € 90,- + KM-vergoeding. Deze kosten worden niet in rekening gebracht als ons de restauratie/reparatie gegund wordt.
 • Vleugeltaxatie van historische instrumenten. Eén van de specialiteiten van Acustica is de restauratie van historische vleugels. Wil je een goede indruk krijgen van ons restauratieniveau dan willen wij je bij deze uitnodigen om onze gerestaureerde piano’s en vleugels in onze showroom te komen bespelen.

Huub Dijkmans, sinds 1983 eigenaar van Acustica Piano’s & Vleugels in Breda is gediplomeerd taxateur van muziekinstrumenten en met name gespecialiseerd in de taxatie van vleugels. Wilt u een vleugeltaxatie laten uitvoeren dan komt hij graag bij u langs. Acustica is al meer dan 30 jaar erkend lid van de Nederlandse Pianobond. Het lidmaatschap van deze bond staat garant voor een deskundig advies en een vakkundig oordeel.

Vraag hier de taxatie aan!
 

Wel of geen taxatierapport?

In de bovenstaande prijzenlijst is te zien dat een taxatie zonder rapport aanzienlijk goedkoper is dan een taxatie met rapport. De uitwerking van het rapport kost tijd en dit is de belangrijkste reden van het prijsverschil. Om te bepalen of je wel of geen taxatierapport wilt ontvangen, is het goed om na te denken over het doel van de taxatie.

Bij gezonde nieuwsgierigheid of bij aanschaf van een piano of vleugel is het niet perse nodig om een taxatierapport aan te vragen. Een taxatiewaarde is in dat geval meestal wel voldoende. In het geval van verkoop of bij boedelverdeling kan het juist wel erg nuttig zijn om een rapport te hebben. Met een taxatierapport weten alle partijen zeker wat de daadwerkelijke waarde van het instrument is. Twijfel je of je wel of geen taxatierapport nodig hebt? Het is dan altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.