Elke donderdag koopavond van 13.30uur tot 21.00uur.

Over Acustica

Waarom Acustica?

 • 1000 m2 showroom
 • 100% omruilgarantie
 • 10 jaar garantie
 • 0% gespreid betalen
 • Tweedehands Yamaha piano’s
 • Gratis voor de deur parkeren
 • Aangesloten bij de NPMB
 • Aangesloten bij de VvPN
 • Erkend leerbedrijf
 • Veilig online betalen iDeal
 • Brabantse gastvrijheid

Veilig betalen

Kamer van Koophandel nummer: 80349773 | BTW Nr: NL 001143377B22 |Rekeningnummer: NL 23 INGB 000 82 99 896

Acustica Piano’s en Vleugels

Acustica piano's en vleugels in Breda

Acustica is een klant- en servicegericht familiebedrijf. In onze showroom tref je een unieke collectie nieuwe en gerestaureerde piano’s & vleugels aan. Acustica is één van de meest veelzijdige pianobedrijven van Nederland en België en is dealer van diverse unieke piano- en vleugelmerken.

Vragen? Neem contact met ons!

 

Geschiedenis Acustica piano’s & vleugels

Acustica piano’s & vleugels te Breda is in 1983 opgericht door de vorige eigenaar Huub Dijkmans. De eerste 15 piano’s werden door Huub ingekocht bij een bedrijf in Antwerpen. Daarna werden de piano’s en vleugels rechtstreeks in Engeland ingekocht. De begintijd was echt pionieren. Iedere twee weken werd er gebruik gemaakt van de nachtboot van Vlissingen naar Sheerness in Engeland. Pianowinkel in en pianowinkel uit, in de hoop er gebruikte piano’s te vinden. Gelukkig was er in die tijd voldoende aanbod.

Begin jaren tachtig zat Europa in een hevige economische crisis. In Engeland had men nauwelijks een sociaal vangnet voor mensen die werkeloos waren geworden. Nederland lag op dat gebied, sociaal gezien mijlen ver voor. Die economische achteruitgang dwong veel Engelsen tot de verkoop van waardevolle spullen. Er is in die jaren naast piano’s en vleugels ook erg veel antiek geëxporteerd. Engeland was voor WO-II een bijzonder piano-minded land. In 50% van de Engelse huishoudens was wel een piano te vinden. In geen enkel land ter wereld was de ‘pianodichtheid’ zo groot.

Van 1983 tot 1993 was de hoofdvestiging van Acustica in het centrum van Breda gevestigd. Tot 1993 was Acustica geïntegreerd in Dijkmans Muziek & Visie op Haagdijk 12 en 147 in Breda.

 

Joint Venture Acustica Breda en ITC-Praha in Tsjechië

In de periode 1989 tot aan 1996 was Acustica een joint-Venture aangegaan met het Tsjechische ITC-Praha. Deze samenwerking maakte het mogelijk om schitterende gebruikte Tsjechische, Oostenrijkse en Duitse piano’s en vleugels te importeren vanuit het toenmalige Tsjecho-Slowakije. Export van cultuurgoederen was in die jaren alleen mogelijk in samenwerking met een Tsjechisch bedrijf. Vandaar de oprichting van de joint venture.

Tot omstreeks de ‘Praagse lente’ in 1968 was Praag de onbetwiste culturele hoofdstad van Europa. Tot die tijd werd er bijzonder veel gemusiceerd in Steden zoals, Berlijn, Hamburg, Dresden, Leipzig, Wenen etc. Praag lag midden in het  hart van deze toonaangevende cultuursteden. Ook alle piano fabrieken van grote merken zoals Bechstein en Bösendorfer  lagen in die regio. Dat is ook de reden dat er een relatief groot particulier aanbod was van gebruikte piano’s en vleugels in dat gebied van Europa. De oprichter van Acustica, Huub Dijkmans heeft begin jaren 90 in samenwerking met de Nederlander Gabriël Mineur en Tsjechische studenten van de universiteit van Borno een systeem opgezet om in Tsjechië piano’s en vleugels rechtstreeks van particulieren op te kopen. Dit bleek een succesvolle aanpak. De studenten bleken snelle leerlingen te zijn en hebben honderden mooie piano’s en vleugels weten te verzamelen voor export naar Nederland. Een leuke en bijzondere bijkomstigheid was dat Acustica door deze samenwerking met studenten een groot aantal studies heeft mogen financieren.

In de periode 1993 tot 2003 bestond het bedrijf uit twee vestigingen. Dijkmans Muziek op de Haagdijk 147 te Breda. Hier werd een piano-verkooppunt opgericht. De ruime pianoshowroom, werkplaatsen en kantoren van Acustica werd in het landelijk gelegen Strijbeek gevestigd. In 2003 werd het 1800m2 grote pand aan de Korte Huifakkerstraat 2 te Breda het nieuwe onderkomen van Acustica piano’s & vleugels. Tot op heden is Acustica nog steeds op dit adres gevestigd.

 

Eigen productie piano’s en vleugels

In het jaar 2000 werd Acustica gevraagd te participeren in de ontwikkeling van nieuwe piano’s en vleugels. Acustica ging een samenwerkingsverband aan met het in Bern (Zwitsersland) gevestigde Pianorama Switserland LTD. In 2000 werd de productie opgestart van de pianomerken Hermann Jacobi, Römhildt-Weimar en Gebr. Neumeyer. Enkele jaren later werden daar nog de merken Sabel en Wilh.Zimmermann aan toegevoegd. 

Pianorama Switserland LTD, pianoproducent sinds 1875, heeft om die reden bewust haar krachten gebundeld en deelt haar kennis met diverse gerenommeerde internationale pianobedrijven. Acustica piano’s & vleugels uit Breda is vanaf het eerste uur volwaardig partner geweest in de ontwikkeling en productie van deze bijzondere klavierinstrumenten. Inmiddels bestaat het “pianorama-team” uit 5 participanten en worden de instrumenten over de gehele wereld verkocht.

 

Import Japanse Yamaha en Kawai piano’s en vleugels

Samen met dit Zwitserse pianorama team is Acustica begin 2000 ook als eerste Nederlandse pianobedrijf gebruikte Yamaha en Kawai piano’s en vleugels gaan importeren vanuit Japan. Deze import werd op grote schaal georganiseerd en het nieuwe pand aan de Huifakkerstraat in Breda en de grote opslagruimtes in Strijbeek kwamen goed van pas. In die jaren ging de heer Dijkmans regelmatig naar Tokio, Kyoto en Osaka om samen met ons team piano’s en vleugels in te kopen. Achteraf gezien mag er worden teruggekeken op een heel bijzonder project. De Japanners hebben een heel bijzondere, beschaafde manier van zaken doen.

 

Pearl River EU122 piano

Acustica, exclusief dealer van Pearl River

We zijn er echt trots op dat de grootste pianofabrikant ter wereld in 2013, Acustica uitgekozen heeft om hun piano’s en vleugels in Nederland te vertegenwoordigen. Pearl River heeft buiten China en de Verenigde Staten wereldwijd nog een goed verdeeld netwerk van verkooppunten. Pearl River produceert piano’s en vleugels onder de merknamen Pearl River, Kayserburg en Rittmüller. Tevens produceert de meest moderne pianofabrikant o.a. Essex voor Steiway & Sons en diverse modellen voor Yamaha en andere bekende pianomerken. Pearl River is sinds 2015 voor 90% eigenaar geworden van Schimmel klavieren, de grootste pianofabriek van Europa. Pearl River levert een uitstekende constante kwaliteit.

 

Leuk om te weten

 • Dochter Sanne Dijkmans heeft het bedrijf van haar vader volledig overgenomen. 
 • Acustica heeft zich altijd gespecialiseerd in de restauratie en renovatie van gebruikte piano’s en vleugels. In onze showroom staan diverse geheel gerestaureerde vleugels en piano’s. Zonder twijfel, unieke instrumenten. Je bent van harte welkom om deze historische piano’s en vleugels te komen bekijken en bespelen.
 • Traditionele pianotechniek en moderne elektronica gaan steeds vaker hand in hand. Onze veelzijdige werkplaats heeft zich gespecialiseerd in het inbouwen van deze nieuwe elektronische toepassingen.
 • In oktober 2015 is Acustica uitgekozen tot Beste Pianozaak van Nederland 2015 | 2016 Meer weten? Bekijk dan zeker onderstaande video hierover!

 

Laatste ontwikkelingen? Acustica is klaar voor de toekomst!

In 2011 is de dochter van Huub Dijkmans, Sanne Dijkmans komen werken. Ze heeft het bedrijf overgenomen van haar vader. Onlangs heeft Acustica nog 2 jonge gediplomeerde  pianostemmers/technici in dienst genomen. Zij zijn beide met respectievelijk een 9.6 en een 9.3 afgestudeerd als pianostemmer aan het HMC in Amsterdam. Met deze score mag je jezelf ‘concertstemmer’ noemen. Dus voor een perfecte stemming van je kostbare instrument kun je bij ons terecht.

Genoeg jonge aanwas binnen ons bedrijf om de vergrijzing te lijf te gaan. De combinatie van ervaring van ons overige personeel (allemaal 50 plus) en de jongeren wordt door iedereen binnen Acustica als erg positief ervaren. De jonge garde zorgt voor een zeer verfrissende wind en zij waarborgen ook de toekomst van ons mooie bedrijf.

 

Contact opnemen met Acustica?

Interesse om de verschillende piano’s en vleugels van Acustica te bekijken? Het is altijd mogelijk om vrijblijvend langs te komen om al onze mooie instrumenten te bekijken. Contact opnemen is verder mogelijk via 076-5602423 of door het onderstaande contactformulier in te vullen!


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.