PIANOCONCOURS 2019

Kayserburg KA3 Piano KopenDe ‘’Kayserburg Youth Piano Competition 2019’’ heeft ons gevraagd om in Nederland op zoek te gaan naar jonge talentvolle pianisten in de leefdtijdscategorie van 13 tot 16 jaar. Wellicht ben jij een zeer talentvolle leerling die het leuk zou vinden om aan dit groots opgezette internationale pianoconcours deel te nemen in samenwerking met jouw pianodocent(e).

De doelstelling van het organiserende comité is om jong talent in een vroeg stadium te ontdekken en te ondersteunen in hun artistieke ontwikkeling. Ieder jaar worden een aantal landen, buiten Azië uitgenodigd om deel te nemen aan dit internationale concours. In 2019 is de keuze gevallen op o.a. Nederland.

De organisatie van de 6e editie van de ‘’Kayserburg Youth Piano Competition 2019’’ heeft Acustica Piano Promotion B.V. gevraagd de voorrondes en de halve finale in Nederland te organiseren. De winnaar van de halve finale wordt uitgenodigd om van 8 tot 12 November 2019 aan de grande finale in Guangzhou, China deel te nemen. Alle kosten worden door de organisatie betaald.

De Nederlandse winnaar van de halve finale mag één familielid meenemen. De begeleiding tijdens de reis en het verblijf naar Guangzhou in China (bij Hong Kong) zal worden verzorgd door de medewerkers van Acustica Piano Promotion. Op de luchthaven in Guangzhou staat een auto met privé-chauffeur klaar om het reisgezelschap naar een uiterst luxe 5-sterren hotel te brengen. Een onvergetelijke ervaring! 

Hoe worden de voorrondes georganiseerd:

 1. Aan de deelnemers wordt gevraagd een filmpje in te sturen van maximaal 10 minuten. Op die film moet een repertoire staan van:
  a. Een deel van een etude van Czerny, Clementi, Chopin, Liszt, Mussorsky, Scriabin of Rachmaninoff.
  b. Een deel van een Sonate van Haydn, Mozart, Beethoven of Schubert.
  c. Een stuk naar keuze wat afwijkt van A en B. *(Aan de deelnemers wordt gevraagd om tijdens het concours steeds dezelfde stukken te spelen en vooraf aan te geven welke stukken er gespeeld gaan worden.)
 2. Uit de ingezonden filmpjes zal een team van ervaren pianodocenten 12 halve finalisten selecteren.
 3. De halve finale zal op 28 september 2019 plaats vinden op het podium van Acustica Piano Promotion B.V. te Breda.
 4. Organisatie kalender:
6 juni 2019 Opening inschrijving
31 juli 2019 Sluiting inschrijving
5 augustus 2019 Insturen filmpjes (zie punt 1)
31 augustus 2019 Bekendmaking van de 12 halve finalisten.
28 september 2019 Halve finale bij Acustica in Breda
8 – 12 november 2019 Finale ‘’2019 Kayserburg International Piano Competition’’ in Guangzhou, China

Prijzen en extra’s:

 1. Voor alle deelnemers aan de finale worden betaald: vliegtickets, hotel overnachtingen, ontbijt, lunch, diners, transport binnen China, begeleiding tijdens de reis etc.
 2. Catering tijdens de halve finales bij Acustica in Breda.
 3. De winnaar van het concours krijgt een zeer professionele Kayserburg piano met Renner mechaniek ter waarde van €12.500,-.
 4. De tweede en derde prijs bestaat uit een nog nader te bepalen geldbedrag.

Mochten wij jouw interesse gewekt hebben en je bent een talentvolle leerling die het ook leuk zou vinden om aan deze internationale competitie mee te doen, dan verzoek wij contact op te nemen met Sanne Dijkmans. Sanne zal dan jou (of pianodocent) de inschrijfformulieren en extra informatie toesturen. Zij zal ook het aanspreekpunt zijn tijdens het verloop dan dit unieke piano concours. Acustica Piano Promotion B.V. is een initiatief van Acustica Piano’s en Vleugels te Breda.

Vriendelijke en muzikale groeten,
Acustica Piano Promotion

 

Sanne Dijkmans – sanne@acustica.nl – 076-5602423

Robin Klaasen – robin@acustica.nl – 076-5602423

Huub Dijkmans – huub@acustica.nl – 076-5602423

 

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.