Tips bij het kopen van een piano

Waar moet ik op letten als ik een piano koop?

Gaat u een piano kopen? Waar moet u dan op letten? We geven u graag een aantal bruikbare tips. Laat u bij het aankopen van een piano of vleugel altijd adviseren door een erkende vakhandel. Van alle pianohandels die aangesloten zijn bij de NPMB mag u verwachten dat u een goed advies krijgt m.b.t. het aankopen van een nieuwe of gebruikte piano of vleugel. Acustica in Breda is al sinds 1983 erkend lid van deze vakvereniging.

 

Hoe test ik een akoestisch instrument?

Bij het testen van een akoestische piano of vleugel is het vooral belangrijk om te letten op het dynamische bereik van een piano of vleugel. U moet heel erg zacht op het instrument kunnen spelen. Tegelijkertijd moet u ook veel volume uit het instrument kunnen halen. Bij een harde aanslag moet de toon aangenaam blijven klinken. Het klankkarakter van de piano is een zeer persoonlijk verhaal. U bepaalt zelf of u een toonkarakter aangenaam of onaangenaam vindt.

 

Advies nodig bij het kopen van een piano?

Acustica in Breda is een klant- en servicegericht familiebedrijf op het gebied van piano’s en vleugels. In de showroom tref je een unieke collectie nieuwe- en gerestaureerde piano’s & vleugels aan. Met ruim 150 tot 200 verschillende modellen op voorraad staat er zeker een instrument dat aan al je wensen voldoet. Kwaliteit staat voorop en Acustica verkoopt alleen maar piano’s en vleugels die aan uitstekende kwaliteitseisen voldoen. Topmerken zoals Pearl River, Sauter, Roland en Yamaha voldoen hier perfect aan en zijn echt de moeite waard om eens uit te proberen!

Heeft u na het lezen van deze piano tips nog vragen of wilt u graag advies bij de aanschaf van een nieuwe of tweedehands piano? Neem vrijblijvend contact op met Acustica in Breda of kom langs in onze showroom.
Contact opnemen