Welke piano kopen?

Piano kopen? Welke kun je het beste kiezen?

Als pianoliefhebber wil je natuurlijk een piano of vleugel kopen die het beste bij je wensen past. Het blijkt helaas vaak nog een hele uitdaging te zijn om het juiste muziekinstrument te kiezen waar je je het beste bij voelt.

De mogelijkheden in de piano- en vleugelwereld zijn eindeloos en het kan een hele uitdaging zijn om de juiste keuze te maken. Waar moet je op letten? Waar moet je over nadenken? Tijd om je eens goed op weg te helpen bij het kiezen van jouw piano of vleugel!

Bekijk hier onze collectie!

 

Hoe bepaal je welke piano je moet kopen?

Er zijn meerdere benaderingen mogelijk om te bepalen welke piano of vleugel je het beste kunt kopen. Het is aan te raden om te beginnen met het kijken naar je budget. Hoeveel geld heb je beschikbaar en hoeveel geld ben je bereid uit te geven aan jouw muziekinstrument? Wil je liever kopen, huren of juist tegen 0% rente het instrument afbetalen?

Als je eenmaal weet wat je budget is, is het slim om het onderscheid te gaan maken tussen een digitale piano en een akoestische piano. Een digitale piano is ideaal voor een beginnende pianospeler. Je kunt met een digitale piano op een leuke manier erachter komen of piano spelen iets voor je is. Een digitale piano kost vaak minder in aanschaf, maar de kwaliteit ligt helaas ook vaak wat lager.

Het is ook mogelijk om een akoestische piano aan te schaffen. Dit is in feite “the real thing” en de geluidskwaliteit van het instrument ligt in bijna alle gevallen veel hoger dan bij een digitale piano. Een akoestische piano maakt het mogelijk om mooie muziek te creëren, waar je trots op kan zijn! Nog een leuk feitje: als je een akoestisch instrument 1-2 keer per jaar laat stemmen en om de zoveel jaar een kleine/grote beurt geeft, is het mogelijk dat deze meerdere generaties mee gaat.

Een akoestische piano kunt u eventueel ook huren of tegen 0% rente af betalen. Wil je graag huren tegen de meest gunstige voorwaarden van Nederland en België? Dan ben je bij Acustica in Breda aan het juiste adres. Een tweedehands piano huur je al vanaf € 300,- en een nieuwe hoogglans zwarte of witte piano al vanaf € 700,- per jaar. Besluit je om volgend jaar het instrument te kopen? Dan mag je alle gemaakte huurkosten in mindering brengen op de aanschaf waarde van de piano. Is het spelen toch niet aangeslagen? Dan komen wij de piano na 12 maanden kosteloos weer ophalen.

 

Waar moet je nog meer op letten?

Bij de aanschaf van een digitale piano, maar ook bij de aanschaf van een akoestische piano is het verstandig om naast je budget ook te letten op de geluidskwaliteit, de speelbaarheid van de toetsen, het dynamische bereik (mogelijkheid om hard en zachte tonen te creëren) en het uiterlijk van de piano of vleugel. Meer weten over alle mogelijkheden? Neem dan contact op met ons op.

Zowel bij het kopen van een digitale piano als bij het kopen van een akoestische piano is het slim om naar een pianowinkel te gaan waar veel verschillende modellen op voorraad staan. Op deze manier kun je meerdere piano’s en vleugels bekijken en vergelijken en zo kun je er zelf achter komen welk instrument het beste bij je past. Natuurlijk helpt Acustica je graag een handje mee door advies te geven en door jouw wensen  inzichtelijk in kaart te brengen.

Met ruim 30 jaar ervaring en met duizenden tevreden klanten weten we zeker dat we jou optimaal kunnen adviseren. Kom naar onze showroom om al onze piano’s en vleugels te bekijken. We hebben voldoende gratis parkeergelegenheid, onze adviseurs staan graag voor je klaar en met ruim 150-200 verschillende modellen is er keuze genoeg!