Elke donderdag koopavond van 13.30uur tot 21.00uur.

Kayserburg “KN1” | Nuovo Series

Waarom Acustica?

 • 1000 m2 showroom
 • 100% omruilgarantie
 • 10 jaar garantie
 • 0% gespreid betalen
 • Tweedehands Yamaha piano’s
 • Gratis voor de deur parkeren
 • Aangesloten bij de NPMB
 • Aangesloten bij de VvPN
 • Erkend leerbedrijf
 • Veilig online betalen iDeal
 • Brabantse gastvrijheid

Veilig betalen

Kayserburg

Kayserburg “KN1” | Nuovo Series

Levertijd: In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

 • 1.21m hoog
 • Duitse topkwaliteit
 • Renner® - Hamers

 7.950,00

Specificaties

Conditie

Nieuw

Merk

Kayserburg

Serie

Nuovo serie

Kleur

Hoogglans zwart

Levertijd

In overleg. Binnen 0-5 werkdagen.

Eigenschappen

1.21m hoog, Duitse topkwaliteit, Renner® – Hamers

Kayserburg Piano


Kayserburg piano kopenKayserburg “KN1”

De Kayserburg “KN1” is het laagste model in de Nuovo Series. Weliswaar behoort de piano door zijn hoogte van 1.21m nog steeds tot de hogere piano-klasse. De piano’s in de Nuovo Series zijn zeer verfijnd afgewerkt. Ze zijn deels handgebouwd en deels met het gebruik van Duitse CNC machines. Gericht op een lange levensduur, een verfijnde toetsaanslag en een warme klankkleur. Duitse traditionele vakmanschap gecombineerd met 21e eeuwse techniek, “to create the ultimate piano”.


Nuovo Series

Stemblok

Het stemblok van de Kayserburg Nuovo Series is gemaakt van alleen maar kwartiers-gezaagd hout. Dit Europese hardwood is vervolgens kruislings verlijmd om maximale stabiliteit te garanderen. De stempennen zijn vernikkeld om roest tegen te gaan. Vroeger scheurde stemblokken best vaak omdat het maar uit 1 blok massief hout bestond. Met dit stemblok is dat dus niet meer mogelijk.

Toetsen en toetsbeleg 

De pianotoetsen bij deze Nuovo Serie zijn gemaakt van massief sparrenhout, geselecteerd op een rechte en verfijnde nerf. Door deze keuze voelt de toets licht, maar heeft het wel een uitzonderlijke kracht. Doordat het hout zo’n fijn speelgewicht heeft, is het zeer gemakkelijk om de aanslag te nuanceren tot een gewenste klank. Van de bas-kant tot naar de hoge dis-kant zijn de toetsen nauwkeurig gewogen en geselecteerd op het ideale gewicht voor de desbetreffende positie in de piano.

Het gehele klavier-raam waar de toetsen in liggen is gemaakt van massief Europees sparrenhout. Het is enorm stevig en slijtvast. En dat is ook nodig om te kunnen garanderen dat het meerdere generaties mee gaat. De achterste balk (achterdrukbalk) waar de toetsen op rusten is gemaakt van kern-hout. Luchtvochtigheid heeft geen invloed op kernhout, omdat het hout uit het middelste punt van de boom komt. Ook is het klavier-raam zo ontwikkeld dat het grote krachten kan opvangen en nog belangrijker, geluidloos is.

Zangbodem en de brug

Het hart van de piano is volledig gebasseerd op de eenheid van de zangbodem, de ribben en de brug. Voor de Kayserburg Nuovo Series is er extra veel aandacht gegeven aan het hout voor de zandbodem. Er is gekozen voor Europees kwart-gezaagd, massief sparrenhout. Elk stuk sparrenhout produceert weer een ander geluid. Het is dus erg belangrijk om de dezelfde “soorten” bij elkaar te zoeken om een perfect klankkarakter te vormen voor de piano. Na dit proces krijgt het hout nog een special “seasoning” behandeling. Dit duurt soms wel meerdere jaren. Het hout wordt dan blootgesteld aan verschillende klimaatveranderingen om een optimale stabiliteit te garanderen. Niet te vergeten, alle zangbodems zijn dan dus ook volledig handgemaakt.

De brug, die op de zandbodem is verlijmd, zorgt voor het overbrengen van de de trilling van de snaar naar de zandbodem. De brug is gemaakt van esdoorn. Historische analyses tonen aan dat esdoorn de rijkste toon produceert. En niet alleen bij piano’s, ook bij alle andere snaarinstrumenten zoals een cello of viool. Het hout van de brug moet extreem sterk en stijf zijn, maar tegelijk toch nog resonant. Op de esdoorn-brug word ook nog een laag “rosewood” verlijmd, voor extra stevigheid. Ten slotte worden de bruggen op een strategische plek op de zandbodem verlijmd. Ook dit word weer met volle aandacht gedaan, om het beste klankresultaat te bereiken.

Hardware & snaren

De hardware van alle Kayserburg Nuovo Series piano’s zijn gemaakt van roestvrij staal. Dit geeft een moderne look aan de piano en heeft verder ook geen onderhoud nodig. In tegenstelling tot messing word het roestvrij staal niet dof of krijgt het verkleuring.

Voor de snaren is er gebruikt gemaakt van “Röslau“, een staalfabrikant gevestigd in Duitsland. Zij produceren al bijna 130 jaar snaren voor de muziekwereld. Voor deze staalfabrikant zijn precisie en kwaliteit kenmerkend. Röslau tolereert in de snaren geen afwijkingen groter dan .0003mm en dat is ook nodig om de schoonheid van de toon te kunnen verzekeren.

Hamerkoppen

De hamerkoppen van de Kayserburg piano’s zijn volledig ontworpen door Renner. Renner is een begrip in de pianowereld. Zij leveren voor vrijwel alle pianomerken standaard-hamerkoppen en mechanieken. Het is dan ook uniek dat Renner nieuwe hamerkoppen heeft ontworpen, speciaal voor Kayserburg. En dat is ook terug te horen. De piano’s hebben een warme maar nog steeds heldere toon. De perfecte combinatie.

Prijs is inclusief:

kayserburg


Kayserburg

Kayserburg is de professionele lijn piano’s van Pearl River. De fabriek van Pearl River produceert bijna 130.000 piano’s per jaar. Dit maakt het de grootste fabriek ter wereld. Naast Kayserburg en Pearl River produceren zij ook voor bekende merken zoals Yamaha en Steinway & Sons. Pearl River & Kayserburg zijn inmiddels verkrijgbaar in meer dan 80 landen en dat is nog steeds aan het groeien..

Meer lezen over Kayserburg?