Elke donderdag koopavond van 13.30uur tot 21.00uur.

De beste pianomerken

Waarom Acustica?

 • 1000 m2 showroom
 • 100% omruilgarantie
 • 10 jaar garantie
 • 0% gespreid betalen
 • Tweedehands Yamaha piano’s
 • Gratis voor de deur parkeren
 • Aangesloten bij de NPMB
 • Aangesloten bij de VvPN
 • Erkend leerbedrijf
 • Veilig online betalen iDeal
 • Brabantse gastvrijheid

Veilig betalen

Wat zijn de beste pianomerken ter wereld?

De beste piano’s en vleugels worden geproduceerd door de beste pianomerken ter wereld. De beste pianomerken worden door een klein aantal pianofabrikanten geproduceerd. Het gaat om: Steingraeber & Söhne, Bösendörfer, Yamaha, Bechstein, Steinway & Sons en Pearl River piano company Ltd. Als je pianokenners vraagt om de beste pianomerken ter wereld op te noemen, dan zal men in bijna alle gevallen de volgende merken noemen:

 

1. Steingraeber & Söhne

Dit is het meest exclusieve pianomerk ter wereld (opgericht in 1852 te Bayreuth). Steingraeber & Söhne bouwt in kleine oplages fantastische instrumenten. Daarom waren Franz Liszt en Richard Wagner grote bewonderaars van dit exclusieve pianomerk.

Alle gebruikte materialen worden zonder uitzondering met de grootste zorg geselecteerd, uitgebreid getest en moeten aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen voordat ze verwerkt worden in deze uiterst exclusieve piano’s en vleugels. Het uiteindelijke resultaat grenst aan perfectie.

 

2. Pearl River

beste pianomerken pearl riverDe Pearl River piano company is de grootste, modernste en meest milieuvriendelijke  pianoproducent ter wereld en het is volkomen terecht dat Pearl River piano’s en vleugels met voorsprong de best verkochte piano’s en vleugels ter wereld zijn. De prijs-kwaliteitverhouding van hun producten is perfect.

Pearl River produceert volgens de internationale ISO-9001 standaard. Pearl River heeft als enige pianobouwer ter wereld het ISO-14001 certificaat verkregen. Dit maakt Pearl River tot de meest milieuvriendelijke pianoproducent ter wereld. Maximaal milieuvriendelijk produceren is een hele prestatie die prima past bij het product en bij de samenwerking met Steinway & sons. De Pearl River pianofabriek produceert niet alleen voor Steinway & sons maar ook voor het befaamde Japanse Yamaha.

De piano’s en vleugels van Pearl River zijn in korte tijd uitgegroeid tot een groot succes dat maar zelden voorkomt in de pianowereld. Met een jaarlijkse productie van zo’n 140.000 piano’s en vleugels en met verkooppunten in meer dan 100 landen, is Pearl River in 60 jaar uitgegroeid tot de grootste, modernste en milieuvriendelijkste piano- en vleugelfabriek ter wereld. De Pearl River piano groep produceert ook voor o.a. Steinway & Sons, Kayserburg, Ritmüller en Yamaha. Meer lezen over Pearl River, klik dan hier.

Steinway & Sons behoeft geen nadere introductie. De naam Steinway & Sons is synoniem aan kwaliteit en hun instrumenten worden wereldwijd als de beste beschouwd. Het klankkarakter van Steinway & Sons is volumineus, zeer dynamisch en briljant. Het verschil tussen hard en zacht spelen is maximaal. De meeste concertzalen in de wereld beschikken over een Steinway & sons concertvleugel van 275 cm. Onder licentie van Steinway & sons bouwt men ook Boston piano’s en vleugels en Essex piano’s en vleugels. Essex wordt onder licentie van Steinway & sons gebouwd door de Pearl River piano company LTD.
 

3. Bösendorfer

Bosendorfer pianomerkenDe muziekinstrumenten van Bösendörfer zijn zonder twijfel van absolute wereldklasse. Het klankkarakter is heel erg subtiel en uitermate geschikt voor subtiele klassieke composities. Bösendorfer is reeds in 1828 in Wenen opgericht en behoort dus tot de oudste pianofabrikanten ter wereld. In de 20e eeuw maakte Bösendörfer furore in het cultureel toonaangevende Wenen. Tot 1950 was de regio Wenen, Praag, Berlijn, Dresden en leipzig het onbetwiste culturele hart van  Europa.  Klassieke en moderne toppianisten zoals Anton Bruckner, Andras Schiff, Oscar Peterson  en Wibi Sourjardi spelen bij voorkeur op Bösendörfer.

Bijna alle gebruikte materialen komen uit de ongerepte natuur van de Oostenrijkse Alpen. Zangbodems worden uitsluitend gemaakt van het hout van sparren die zo hoog mogelijk, op de rand van de boomgrens geoogst worden. Deze bomen staan aan de koude noordzijde van berg waar de zon nooit schijnt. Hierdoor groeit de boom minimaal en krijgt het hout een hele mooie dichte structuur. Ideaal voor zangbodems of bovenbladen van cello’s en violen.

Ook bij Bösendörfer maakt de strenge selectie van materialen in combinatie met het vakmanschap waarmee de instrumenten ontworpen en gebouwd worden het verschil. In het verleden is er een korte samenwerking geweest met de Oostenrijkse pianobouwer Ehrard. De laatste decennia werkt Bösendörfer nauw samen met het Japanse Yamaha concern.

 

4. Bechstein

Bechstein bouwt topvleugels waarop bij uitstek licht klassieke muziek gespeeld kan worden. De selectie van de materialen is uitermate streng en alleen de beste materialen worden in de piano’s en vleugels van Bechstein verwerkt. De structuur, materialen en de wijze waarop de hamerkop wordt gemaakt is een goed bewaard bedrijfsgeheim. De hamerkop produceert een hele warme milde toon maar blijkt toch heel dynamisch te blijven als de piano of vleugel  hard bespeeld wordt. Heel bijzonder. Het in 1853 opgerichte Bechstein behoort anno 2017 nog steeds tot de top in de piano industrie.

 

5. Yamaha piano’s

In 1887 begon de carrière van de horlogemaker (en later firmaoprichter) TorakusuYamaha met de reparatieopdracht van een Harmonium voor de plaatselijke basisschool in Hamamatsu. Tijdens de reparatie kopieerde Yamaha het uit Amerika geïmporteerde instrument van “Mason&Hamlin” en bouwde daarmee het eerste in Japan gebouwde harmonium. In 1888 richtte hij met zijn opgedane ervaringen een orgelbouwwerkplaats op, dat in zeer snelle tijd groter werd. Al na een jaar telde het bedrijf 100 medewerkers.

In 1897 richtte Yamaha de “Nippon Gakki Seizo”(muziekinstrumentenfabriek) op, die sinds het honderdjarig bestaan in 1987 de productie voortzette onder de naam Yamaha Corporation. Naar voorbeeld van verschillende modellen uit de Verenigde Staten en met ondersteuning van een medewerker van de firma Bechstein ging in 1900 de eerste piano in serieproductie. Rond het jaar 1950 volgde de fabricage van vleugels. In 1975 bereikte de productie zijn hoogtepunt met 393.000 verkochte piano’s en vleugels alleen in Japan. In 1966 opende het bedrijf een Europese Standplaats in Rellingen bij Hamburg.

Interesse in een Yamaha? Probeer eens de Yamaha U1! 

Meer weten over Pearl River?

Sinds 2015 is Pearl River voor 90% eigenaar geworden van de Duitse pianobouwer Schimmel. Schimmel is de grootste Europese pianofabrikant. Het samengaan van deze twee pianofabrieken is de zoveelste stap in het globaliseringsproces wat plaatsvindt in de pianobranche. Deze kennis overdacht komt de kwaliteit van beide pianofabrieken ten goede. Tevens heeft Pearl River met deze overname de gigantische Aziatische markt geopend voor de kwaliteitsproducten van deze Duitse pianobouwer. Het grotere afzetgebied leidt tot het in stand houden van deze zeer gespecialiseerde ambachtelijke sector in Europa. Deze sector was anders zonder twijfel ten dode opgeschreven geweest. De Europese piano wereld mag blij zijn met deze Chinese interventie en overnames.

Pearl River Pianocompany LTD produceert 5 x meer piano’s en vleugels dan Yamaha. Naast het huismerk “Pearl River piano’s” produceert deze  unieke pianofabrikant ook Kayserburg Piano’s en Vleugels. Kayserburg is standaard voorzien van Renner onderdelen, Duitse zangbodems en Duitse besnaring. De samenwerking met en de overnames van Duitse pianobouwers door Aziatische bedrijven wordt steeds algemener. Onlangs heeft het  Parsons concern uit Hong Kong het Duitse Grotrian Steinweg en gebr. Steinberg overgenomen. Gezamenlijk bouwen ze nu aan kwalitatief hoogstaande piano’s en vleugels. Deze instrumenten komen tegen zeer gunstige prijzen op de markt.  Parsons is ook de producent van Hermann Jacobi piano’s waarvan Acustica Piano’s & Vleugels in Breda vertegenwoordiger is in de Benelux.

Er is wereldwijd veel kritiek op de globalisering, maar in de pianowereld heeft de globalisering tot nu toe alleen maar een positieve uitwerking gehad. Het is buitengewoon positief dat door de internationale samenwerkingsverbanden de piano’s en vleugels die uit Azië komen steeds perfecter worden. Het grootste winpunt is misschien wel dat de uiterst gespecialiseerde ambachtelijk Europese pianobouw behouden blijft voor de pianowereld.

 

Meer weten over Acustica?

Acustica is in 1983 opgericht door Huub Dijkmans. Na in verschillende panden te hebben gezeten, is er besloten om het huidige pand te bouwen aan de Korte Huifakkerstraat 2 in Breda. Bij binnenkomst wordt je gelijk warm ontvangen en je mag altijd even rustig rond kijken. Met de beste pianomerken op voorraad hoeft het niet moeilijk te zijn om een piano of vleugel aan te schaffen. Acustica heeft merken zoals, Yamaha, Roland, Kayserburg, Hermann JacobiPearl River, Bechstein etc.

Interesse om langs te komen? Neem contact op via het onderstaande contactformulier. Het is ook mogelijk om gewoon gezellig langs te komen in onze showroom!

Advies nodig? Neem contact met ons op!


"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.