Waarom Acustica?

 • 1000 m2 showroom
 • 100% omruilgarantie
 • 10 jaar garantie
 • 0% gespreid betalen
 • Tweedehands Yamaha piano’s
 • Gratis voor de deur parkeren
 • Aangesloten bij de NPMB
 • Aangesloten bij de VvPN
 • Erkend leerbedrijf
 • Veilig online betalen iDeal
 • Brabantse gastvrijheid

Veilig betalen

tips bij piano's kopenPiano of vleugel kopen? Let hierop!

Interesse om een piano of vleugel te kopen? Uitstekende keuze! Piano’s en vleugels zijn muziekinstrumenten waar je ontzettend veel kanten mee op kunt gaan. Speel romantische muziek of kies juist voor pop, rock, jazz etc. Het leuke van een eigen piano of vleugel is dat het instrument mooi in je interieur staat en dat je kunt spelen wanneer je wilt.

Wees je ervan bewust dat je bij de aanschaf van een muziekinstrument op meerdere aspecten moet letten. Neem de onderstaande 4 tips door om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de aanschaf van jouw piano of vleugel.

Advies nodig? Neem contact met ons op

1. Kies voor een erkende vakhandel

Het is allereerst van belang dat je op een goede manier wordt geadviseerd. Zorg er daarom altijd voor dat je kiest voor een pianowinkel die is aangesloten bij een erkende vakhandel. Van alle pianohandels die aangesloten zijn bij de NPMB mag je verwachten dat je een goed advies krijgt m.b.t. de aanschaf van een nieuwe of gebruikte piano of vleugel. Acustica Piano’s en Vleugels in Breda is al sinds 1983 erkend lid van deze vakvereniging. Je weet bij Acustica dus zeker dat je aan het goede adres bent.

2. Bepaal je budget

De prijs is van groot belang bij het maken van je keuze. Bepaal voor jezelf hoeveel je wenst uit te geven. Misschien wil je wel eerst het instrument huren? Alles is mogelijk bij Acustica. Zelfs een piano afbetalen tegen 0% rente behoort tot de mogelijkheden. Dat laatste heet bij Acustica het ‘’Piano4all-plan’’.

Bij het bepalen van je budget is het slim om gelijk een onderscheid te maken tussen nieuwe en gebruikte muziekinstrumenten. Wilt je de komende 20 jaar niet geconfronteerd worden met reparatiekosten? Dan is een nieuwe piano een betere optie. Wil je graag een relatief goedkope piano? Dan kan een tweedehands instrument een mooie optie zijn.

3. Test het instrument

Bij het testen van een akoestische piano of vleugel is het vooral belangrijk om te letten op het dynamische bereik van een piano of vleugel. Je moet heel erg zacht op het instrument kunnen spelen. Tegelijkertijd moet je ook veel volume uit het instrument kunnen halen. Bij een harde aanslag moet de toon aangenaam blijven klinken. Het klankkarakter van de piano is een zeer persoonlijk verhaal. Je bepaalt zelf of je een toonkarakter aangenaam of onaangenaam vindt.

Zorg er in eerste instantie voor dat je erachter komt welk klankkarakter het beste bij je past. Hou je meer van warme en romantische klanken of meer van helder en transparante klanken? In onze pianozaak kun je deze klankkleuren beluisteren en bepalen waar je van houdt.

Uiteraard is het ook belangrijk om naar de kwaliteit van het instrument te vragen. Vraag aan de verkoper uit welke materialen de piano is opgebouwd. De beste onderdelen zijn van Duitse kwaliteit zoals; Duitse snaren, Duitse hamerkoppen, Duitse stempennen etc. Ook zitten er grote kwaliteitsverschillen in de zangbodems.

4. Uiterlijk

Als je een klankkleur hebt gekozen is het van belang om te weten of je graag een bruine, een zwarte of bijv. een witte piano wilt kopen. Zodra je daar een keuze in hebt gemaakt, wordt het steeds gemakkelijker voor de verkoper om het juiste instrument te selecteren. Het is uiteraard niet mogelijk om alle 200 – 300 instrumenten te bespelen in de showroom. De verkoper zal een hele hoop vragen stellen en aan de hand daarvan de beste selectie maken.

Waarom is het uiterlijk nou zo belangrijk? Een piano of vleugel is namelijk niet alleen een muziekinstrument. Het instrument moet ook in je interieur passen. Piano’s of vleugels worden meestal toegevoegd aan een bestaand interieur. De ontwerpers van het piano-meubel hebben hier gelukkig rekening mee gehouden. Veruit de meeste instrumenten kunnen probleemloos in een modern of klassiek interieur worden geplaatst.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de aanschaf van een piano of vleugel? Bekijk onze webshop voor de mogelijkheden of kom eens langs in onze winkel!

Neem contact op

Meer veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen