Steinway? Ontdek hier alles over dit wereldberoemde merk!

Steinway & SonsSteinway is een zeer bekende piano- en vleugelfabrikant. Steinway & Sons is in 1839 opgericht door Heinrich Engelhard Steinweg. In de jaren 1860 werd Steinway de meest vooraanstaande pianobouwer. Door kwaliteit altijd op de eerste plaats te zetten werden de piano’s, maar vooral de vleugels wereldberoemd.

De instrumenten van Steinway zijn zeer kostbaar en behoren samen met o.a. Bösendorfer tot het topsegment van de pianomarkt. Dit komt omdat er veel handwerk en ambachtelijkheid in elk instrument wordt gestoken bij de bouw. Over het geheel worden Steinways gekenmerkt door hun krachtige toon. Steinway onderscheid zich hiermee enorm van andere vleugels. In alle instrumenten staat een fabrieksnummer, waardoor men kan nagaan hoe oud het instrument is.

 

Innovatieve pianobouwer

Steinway staat bekend als een innovatieve pianofabrikant. Zo heeft Steinway verschillende technische vernieuwingen gepatenteerd. Het gaat hierbij om ontwikkelingen aan het gietijzeren frame, het sostenutopedaal (middelste pedaal op een vleugel) en het duplex scale system.

Het duplex scale system houdt in dat bepaalde delen van de snaar achter de kam niet afgedempt worden door vilt. Deze delen staan bij een goed gestemde vleugel in een harmonische verhouding tot het wel aangeslagen deel van de snaar. Het effect van deze systemen is dat de discant van een vleugel helderder en briljanter klinkt, omdat bij de aanslag meer boventonen worden geproduceerd door de meetrillende snaren of snaardelen.

 

Steinway piano of vleugel kopen?

Interesse om een piano of vleugel van dit merk te kopen? Acustica is groot fan van deze pianoproducent. In onze showroom komt u dan ook zeker Steinway piano’s of vleugels tegen. We adviseren u graag over de verschillende piano- en vleugelmerken en we raden u ook zeker aan om de verschillende instrumenten eens uit te proberen.

 

Contact opnemen met Acustica?

Interesse in onze Steinway piano’s of vleugels? Of een vraag over een bepaald onderwerp? Het is altijd mogelijk om contact met ons op te nemen via 076-5602423. Het is ook mogelijk om het onderstaande contactformulier in te vullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.