Waarom Acustica?

 • 1000 m2 showroom
 • 100% omruilgarantie
 • 10 jaar garantie
 • 0% gespreid betalen
 • Tweedehands Yamaha piano’s
 • Gratis voor de deur parkeren
 • Aangesloten bij de NPMB
 • Aangesloten bij de VvPN
 • Erkend leerbedrijf
 • Veilig online betalen iDeal
 • Brabantse gastvrijheid

Veilig betalen

Een oude of een moderne piano kopen?

Interesse om een piano of vleugel te kopen? Het kan nog best lastig zijn om te bepalen of je een oude of toch een wat modernere piano wilt kopen. Gelukkig zitten er wel behoorlijke verschillen tussen een oud of een nieuw instrument. We helpen je hier daarom graag op weg bij het kiezen van het juiste instrument dat bij al je wensen past!

Advies nodig? Neem contact met ons op

Oude piano’s en vleugels

Oude merken verdwijnen en nieuwe merken ontstaan. Aan welk land denkt u als eerste in relatie tot de productie van piano’s? Natuurlijk Duitsland. Van oudsher een land waar elk merk onderscheidend is in klankkarakter en touché zonder daarbij afbreuk te doen aan de kwaliteit. Voorbeelden hiervan zijn Bechstein, Schimmel, Seiler, Ibach etc.. Maar tijden veranderen! Door de hoge productiekosten in de westerse wereld in combinatie met de wereldwijde economische crisis zijn de meeste van deze prachtige ambachtelijk geproduceerde merken ter zielen gegaan of produceren nog maar een fractie van hun vroegere capaciteit. Merken die in de gedachten van pianisten en leerkrachten tot op heden een begrip waren, hebben het prijstechnisch niet gered en zullen helaas geleidelijk aan verdwijnen.

Veel oud-Europese merken zijn inmiddels opgegaan in of gefuseerd met veelal Aziatische fabrikanten. Alternatieven voor deze karaktervolle instrumenten waren er tot voor kort niet. Japanse merken zoals Yamaha en Kawai bouwen goede, degelijke piano’s en vleugels. Toch zijn tot op de dag van vandaag de Japanse instrumenten vrij hard en neutraal van klank en daarom klanktechnisch toch minder sterk en aansprekend dan de vroegere Europese merken.

Acustica Piano’s & Vleugels in Breda heeft meerdere oude instrumenten op voorraad staan. Het kan daarom zeker de moeite waard zijn om eens een kijkje te nemen in onze showroom. Het is goed om te beseffen dat oudere instrumenten soms wat hulp nodig hebben om optimaal in hedendaagse huizen te kunnen functioneren. Acustica heeft daarom geavanceerde apparaten in huis om de luchtvochtigheid in de omgeving van het instrument beter te kunnen reguleren. De meest gebruikte vochtregulaties zijn het piano life safe system of ook wel ‘dampchaser’ genaamd.

Moderne piano’s en vleugels

Het design van modernere piano’s is vaak erg strak. Er wordt met hoogglans lak gewerkt en een modern instrument past vaak erg goed in de hedendaagse interieurs. In de hedendaagse pianobouw worden materialen gebruikt die veel beter tegen droge of warme omstandigheden bestand zijn. Door de toepassing van gelaagde en geïmpregneerde houtsoorten en het gebruik van een vacuüm getrokken i.p.v. een gegoten metalen frame reageert de moderne piano veel minder op vocht en temperatuurschommelingen. Dit maakt deze instrumenten t.o.v. oude instrumenten veel stabieler. Instrumenten blijven daardoor beter op stemming. Ook komen scheuren in zangbodems bij moderne piano’s bijna nooit meer voor.

Meer veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen