Waarom Acustica?

 • 1000 m2 showroom
 • 100% omruilgarantie
 • 10 jaar garantie
 • 0% gespreid betalen
 • Tweedehands Yamaha piano’s
 • Gratis voor de deur parkeren
 • Aangesloten bij de NPMB
 • Aangesloten bij de VvPN
 • Erkend leerbedrijf
 • Veilig online betalen iDeal
 • Brabantse gastvrijheid

Veilig betalen

Wat is een stage piano / draagbare piano?

Een stage piano is een zeer compacte digitale piano die je gemakkelijk mee kunt nemen. Bijvoorbeeld voor optredens of gewoon mee naar vrienden. Als u de draagbare piano voornamelijk thuis gebruikt, dan is de piano eventueel gemakkelijk te verplaatsen of op te bergen als het in de weg staat. De stage piano heeft net als een homepiano 88 gewogen toetsen (aanslaggevoelig) en speelt zeer soepel en direct.

Voor een muzikant is het belangrijk dat het instrument voldoende effecten aan boord heeft en dat het gemakkelijk te bedienen is. De Roland FP-60X of de Roland FP-90X (voldoet aan alle vereisten en deze hebben ook een prachtig SuperNatural pianogeluid. Ze staan bekent om het gebruikersgemak. Vaak worden de stage piano’s op het podium uit versterkt voor een nog beter geluid.

Welke stage piano past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en budgetten. Ben je een beginnende pianist? Dan is de Roland FP-30X een prima keuze. Deze stage piano is niet bedoelt om mee te nemen voor grote optredens of voor een gevorderde pianist. De prijs voor een stage piano in deze prijsklasse varieert tussen de € 450 – € 750,- (afhankelijk welk merk jouw voorkeur heeft).

Ben je een gevorderde pianist en wil je graag veel optreden of gewoon een prachtig instrument in huis hebben? Dan is de Roland FP-60X of de Roland FP-90X de perfecte keuze. De prijs van deze digitale draagbare piano’s variëren tussen de € 1.150 – € 1.999,- (afhankelijk welk merk jouw voorkeur heeft).

Wat kan een stage piano?

Er zijn veel verschillende stage piano’s te koop. Enkele voorbeelden zijn Roland, Yamaha, Korg, Casio en Nord. De meeste draagbare piano’s hebben geen ingebouwde speakers. Deze dien je uit te versterken om geluid te kunnen horen. Wij verkopen in principe alleen piano’s met ingebouwde luidsprekers, zodat het aansluiten op een versterker niet perse noodzakelijk is.

Een stage piano heeft veel verschillende mogelijkheden. Wil je graag orgel spelen? Dat kan! Wil je liever een strijkinstrument horen. Dan selecteer je een van de 11 strijkers* (FP-90X). Daarnaast zijn er nog wel ±290 andere geluiden mogelijk. In tegenstelling tot een keyboard kan je bij een draagbare stage piano niet vaak ritmes terug vinden. Roland biedt het wel aan, maar niet bij elk instrument. Mocht je dat graag willen, laat je dan vrijblijvend informeren in onze winkel te Breda.

Wat is het verschil tussen een draagbare piano en een keyboard?

Een keyboard heeft vaak maar 61 toetsen en is veel kleiner dan een stage piano. Ook het geluid is minder mooi. Het grootste verschil zit ‘m in de toetsaanslag. Bij een stage piano is daar heel veel aandacht aan besteed en moet het in de buurt komen van een akoestische piano aanslag. Een keyboard heeft over het algemeen een veel lichtere aanslag en de toets is niet altijd aanslaggevoelig. Daarnaast heb je bij een keyboard geen sustain pedaal, wat bij een stage piano wel standaard is. Een sustain pedaal is hetzelfde als het rechter pedaal bij een akoestische piano.

Meer informatie?

Vul het contactformulier in of bel 076-5602423 voor meer informatie. U bent uiteraard van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze pianowinkel in Breda.

Contact opnemen

Meer veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen